• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    07.05.2024. Centieni atspēlēt aprīļa zaudējumus

    ASV akcijas otrdienas tirdzniecības sesiju sāka mērenos plusos. Joprojām bija vērojams tirgus dalībnieku optimisms par ASV dolāru procentu likmēm. Proti, atgriezušās cerības, ka šogad tomēr varam ieraudzīt dolāru naudas palētināšanos. Tāpat zināmu inerci ir uzņēmis ASV tehnoloģiju optimisms, kam palīdzējuši labāki gigantisko šādu uzņēmumu finanšu rezultāti.

    Var gaidīt, ka tirgus dalībnieki pastiprinātu uzmanību pārskatāmā termiņā turpinās pievērst jebkādām zīmēm (datiem, amatpersonu teiktajam un jebkam citam – kaut vai zīmēm kafijas biezumos), kas varētu liecināt par konkrētāku ASV centrālās bankas nostāju dolāru likmju mainīšanas jautājumā.
    Eiropas akciju cena šodien bija pieaugusi aptuveni par apaļu procentu.
    Šodien bija redzams, ka investori pamatīgi vīlās Walt Disney vēstījumā par tā iepriekšējā ceturkšņa peļņu un skatījumu uz nākotni. Šī izklaides industrijas milža peļņu straumēšanas biznesā aizēnoja tā TV biznesa kritums un vājāki kino ieņēmumi (uzņēmuma ienākumi atpalika no Volstrītas aplēsēm). Rezultātā Walt Disney akcijas cena nogāzās par 8.5%. Savukārt augt turpināja Apple akcijas cena. Tam palīdzēja The Wall Street Journal jaunumi, ka iPhone ražotājs šķietami izstrādājot pats savu mikroshēmu mākslīgā intelekta programmatūras darbināšanai.
    Tehniskie analītiķi sludināja, ka S&P 500 indekss ir pārsniedzis savu iepriekšējo 50 dienu vidējo cenu — attiecīgi no šādas puses vērtējums bija, ka pozitīvais noskaņojums var saglābties. Vēl nedaudz, un ASV akcijas var būt atguvušas visus savus aprīļa pirmās daļas zaudējumus.
    Baltijā šodien akciju cena nedaudz pieauga – par 0.15%.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība