• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Hepsor galvenie spēlētāji ātri parakstījās uz akcijām par vairāk nekā pusmiljonu eiro

    Lauri MeidlaFoto: Liis Treimann

    Tallinas Fondu biržas galvenajā sarakstā kotējošā nekustamo īpašumu kompānijas Hepsor padomes locekļi un ar viņiem saistītās personas pirmajās publiskā piedāvājuma stundās parakstījās uz akcijām par vairāk nekā 600 000 eiro.

    Hepsor padomes loceklis Andress Pärloja, kuram uzņēmumā pieder vairāk nekā 33% akciju, ar sava uzņēmuma Perlebach Invest starpniecību parakstījās uz 13 000 akciju. Turklāt radniecīgie ģimenes locekļi parakstījās uz 1800 akcijām.
    Lauri Meidla, kuram pieder 16,9% uzņēmuma un kurš ir arī uzņēmuma padomes loceklis, parakstījās uz 18 000 akcijām kā privātpersona un papildus 2000 akcijām saistītajā NVO Pika Tänava Sõpruskond.
    Padomes loceklis Kristjans Mits ar Tavolara starpniecību palielinās savu akciju portfeli par 13 000 akcijām, bet ģimenes locekļi pievienos vēl 1000 akciju.
    Viens no uzņēmuma īpašniekiem Anrī Lakss iepriekš izteicies, ka līdzšinējie īpašnieki kotēšanas laikā naudu neizņems un tā vietā parakstīsies uz jaunām akcijām. Ar Laksu saistītais uzņēmums Topmost parakstījās tikai uz 2597 akcijām un vēl uz 460 akcijām parakstījās arī ar īpašnieku saistītie ģimenes locekļi.
    Parakstīšanās uz nekustamo īpašumu kompānijas Hepsor akcijām sākās trešdienas rītā plkst.10 un parakstīšanās termiņš ilgs līdz 19.novembra plkst.16. Uzņēmums, piedāvājot jaunas akcijas, vēlas piesaistīt līdz 9,09 miljoniem eiro, bet akciju apjoms atkarībā no piedāvājumu iznākuma var tikt palielināts līdz 10 miljoniem eiro.

    Pašreizējie Hepsor lielākie īpašnieki ir Kristjans Mits un Andress Pērloja katrs ar 33,25 procentiem, kam seko Lauri Meidla ar 16,9 procentiem un Anrī Lakss ar 16,6 procentiem.

    Henri Laks ir Hepsor valdes loceklis, un Kristjan Mitt, Andres Pärloja un Lauri Meidla ir padomes locekļi.

    Igaunijā un Latvijā strādājošā nekustamo īpašumu attīstītāja Hepsor apgrozījums pērn palielinājies par 98%, sasniedzot 38,8 miljonus eiro. Uzņēmuma tīrā peļņa pieauga par 115% līdz 2,9 miljoniem eiro.

    Hepsor valdes priekšsēdētājs Anrī Lakss paziņojumā presei norādīja, ka piedāvājums sniegs Baltijas investoriem iespēju investēt strauji augošā nekustamo īpašumu attīstības kompānijā, kas darbojas Igaunijas un Latvijas tirgū un ir spēcīgā pozīcijā nekustamā īpašuma sektorā kopumā. "Piesaistītos līdzekļus esam iecerējuši izmantot, lai finansētu mūsu nepārtraukto straujo izaugsmi, jo tuvāko 4-5 gadu laikā plānojam attīstīt vairāk mājokļu un komercplatību, nekā esam darījuši iepriekšējos desmit darbības gados," sacīja Laks. Uzņēmuma portfelī ir vairāk nekā 22 jauni attīstības projekti sagatavošanas posmā ar kopējo platību aptuveni 140 000 kvadrātmetru.
    Pēc Laksa teiktā, akciju sadales pamatā ir mērķis Hepsor pārveidot par biržas sarakstā iekļautu uzņēmumu ar iespējami lielāku īpašnieku loku. Viņš piebilda, ka Hepsor akcija kļūs par izaugsmes akciju, nevis par dividenžu akciju vismaz tuvākajos gados, jo Hepsor vēlas reinvestēt peļņu uzņēmuma izaugsmē un jaunos projektos.
    Lakss iepriekš izdevumam Äripäev skaidrojis, ka investoru nepiesaistīšana ar dividendēm ir viena no viņu apzinātajām izvēlēm. Akcionārs Pērloja piebilda, ka viņi paši uzskata, ka, neizmaksājot dividendes un reinvestējot naudu, viņi varēs daudz ātrāk palielināt vērtību investoriem un īpašniekiem. "Ja mēs katru gadu izmaksātu savu peļņu, mūsu skatījumā tas būtu iespaidīgi, taču tā būtu ļoti slikta ziņa uzņēmuma attīstībai."
    Piedāvājuma rezultātus un akciju sadali plānots paziņot 22.novembrī vai tuvu tam, bet pirmā akciju tirdzniecības diena biržā paredzēta 26.novembrī vai līdzīgā datumā.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība