• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 11.11.2021.

    Frankfurtes biržaFoto: Reuters/Scanpix

    11.novembrī ASV akciju tirgi uzrādīja jauktu sniegumu. Tikmēr Eiropas akcijas galvenokārt pieauga. Laba diena bija arī dārgmetāliem.

    Kamēr Nasdaq Composite indekss vakar pieauga par 0.52%, tikmēr Dow Jones Industrial indeksa vērtība nokritās par 0.44%. S&P 500 indeksa vērtība bija gandrīz nemainīga, pieaugot vien par 0.06%.
    Starp ASV sektoriem straujāko pieaugumu turpināja uzrādīt materiālu sektors, kura indeksa vērtība 11.novembrī pieauga par 0.8%. Jāpiebilst, ka materiālu sektora pieaugums kopš gada sākuma ir 25.14%, kas ir vērā ņemams kāpums ne pārāk plaši pievilcīgam sektoram.
    Otrais straujākais kāpums bija tehnoloģiju sektorā, kurš pieauga par 0.47%. Lielāko pozitīvo pienesumu no šī pieauguma deva NVIDIA akcijas, kuru vērtība vakar pieauga par 3.16%, tāpat arī tās konkurenta AMD akcijas cena vakar pieauga par 4.39%.
    Sliktākais rezultāts starp ASV sektoriem bija sabiedrisko pakalpojumu sektoram, kura indeksa vērtība nokritās par 0.61%. Šī sektora ienesīgums kopš gada sākuma ir 8.81% jeb trīs reizes mazāks nekā vakardienas līderiem materiālu sektoram un tehnoloģiju sektoram.
    Eiropā straujāko pieaugumu sasniedza Apvienotās Karalistes FTSE 100 indekss, pieaugot par 0.6%. Tikmēr starp lielākajām biržām Eiropā kritumu uzrādīja tikai Spānija IBEX 35 indekss, nokrītot par 0.54%.
    Jauni rekordi Ķīnas “Single’s Day” iepirkšanās festivālā
    Financial Times vēsta, ka Ķīnas patērētāji ir iztērējuši vairāk nekā $139.1 miljardu Single’s Day iepirkšanās festivālā vairāku dienu laikā.
    Alibaba ziņoja, ka tās pārdošanas apjomi festivālā laikā no 1.novembra līdz 11.novembrim bija $84.5 miljardi. Tas bija rekords uzņēmuma 13 gadu vēsturē. Lai arī tas ir 14% pieaugums, salīdzinot ar pērno gadu, tomēr pieauguma temps ir būtiski sarucis no iepriekšējiem 90%.
    Tikmēr JD.com pārdošanas apmērs sasniedza $54.6 miljardus.
    Šogad festivāls ir bijis piezemētāks. Tas ir bijis mazāk reklamēts un Alibaba atturējās no apgrozījuma apmēra skaitītāja attēlošanas tiešsaistē.
    Izejvielas
    11.novembrī dārgmetālu cenas piedzīvoja pozitīvu cenas kustību – sudraba cena pieauga par 2.14% un zelta cena pieauga par 0.84%. Šo pieaugumu vēl interesantāku padara fakts, ka vakar pieauga arī ASV dolāra vērtība. Parasti, ASV dolāra vērtība un dārgmetālu cenas kustās pretējos virzienus, taču ne šoreiz.
    Tikmēr naftas cenās vakar nebija vērojamas nozīmīgas izmaiņas. Savukārt vara cenas pieauga par 1.77%.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība