• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Šonedēļ investori ir uz parakstīšanās viļņa

    Foto: Liis Treimann

    Šonedēļ investori varēs parakstīties uz EfTEN nekustamā īpašuma fonda akcijām un Latvijas bankas BluOr Bank obligācijām, kā arī uzsākt LHV parakstīšanās tiesību tirdzniecību. Gaidāmi vairāku uzņēmumu un akcionāru sapulču rezultāti.

    Šonedēļ vēl var parakstīties uz EfTEN United Property Fund daļām. EfTEN šobrīd piedāvā 460 tūkst. akciju ar tiesībām palielināt piedāvājumu par 300 tūkst. akcijām. Pēc parakstīšanās fonda daļas tiks iekļautas Baltijas fondu biržas sarakstā. Fonds 16. maijā plkst. 14.30 rīkos arī vebināru angļu valodā, lai iepazīstinātu ar fondu un tā daļām. Uz daļām var parakstīties līdz 20. maija plkst.11.00.
    No 18. maija sāksies tirdzniecība ar pirmpirkuma tiesībām parakstīties uz jaunām LHV akcijām. Parakstīšanās pirmtiesības tiks pārskaitītas uz to investoru kontiem, kuriem LHV akcijas piederēja no 12. maija. Par katrām 44 akcijām investori saņems vienas parakstīšanās tiesības, kuras varēs pārdot vai izmantot, parakstoties uz jaunām akcijām.
    Jaunās akcijas garantētā veidā tiks izplatītas investoram, kuram pieder pirmtiesības parakstīties uz akcijām uz Nasdaq CSD norēķinu sistēmas 1. jūnija darba dienas beigām. Parakstīšanās privilēģijas varēs tirgot līdz 30. maijam. Minimālā parakstīšanās cena uz jaunajām akcijām būs 36 eiro. Detalizētāka cena tiks paziņota pirms akciju parakstīšanās perioda sākuma.
    No 16. maija Latvijas banka BluOr Bank piedāvās obligācijas par 7 milj. eiro. Privātajiem investoriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tiek piedāvātas līdz 7 tūkst. obligāciju par cenu 1 tūkst. eiro par obligāciju. Pārrakstīšanās gadījumā piedāvājuma apjoms var tikt palielināts. Nenodrošināto obligāciju procentu likme ir 7% gadā, un procentus maksā reizi ceturksnī. Piedāvājums beidzas 27. maijā plkst.15.30.
    Rezultāti un tikšanās
    Enefit Green akcionāru sapulce notiks 17. maijā plkst.13.00, kurā tiks lemts par 2021. gada finanšu pārskata apstiprināšanu un dividenžu izmaksu par 39.9 milj. eiro jeb 0.151 eiro par akciju. Ja tas tiks apstiprināts, ex-dividenžu datums būs 31. maijs.
    17. maijā notiks arī Arco Vara akcionāru sapulce, kurā papildus gada pārskata apstiprināšanai īpašnieki var lemt par dividenžu izmaksu. Arco Vara dividendes par 2021. gada peļņu plāno izmaksāt četros maksājumos. Maksājumi tiks veikti 15. jūnijā, septembrī, decembrī un martā. Akcionāru saraksts, kas ir tiesīgs saņemt dividendes, visos gadījumos tiek fiksēts tā paša mēneša 8. datumā.
    Šonedēļ gaidāmi arī vairāku Baltijas tirgus uzņēmumu rezultāti. PRFoods 9 mēnešu rezultāti tiks publicēti 16. maijā, Ignitis pirmā ceturkšņa rezultāti tiks paziņoti 19. maijā, Pro Kapital pirmā ceturkšņa rezultāti tiks publicēti 20. maijā.
    Gaidāmi arī vairāku uzņēmumu dividenžu maksājumi. 17. maijā DelfinGroup investori savos kontos saņems 0.0276 eiro par akciju. 18. maijā Baltic Horizon akcionāri saņems 0.013 eiro par akciju. 20. maijā investoru kontos nonāks Ekspress Grupp dividendes 0.08 eiro apmērā par akciju.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība