• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Baidens par inflāciju: Putina izraisītais cenu kāpums skāris visus

    ASV prezidents Džo BaidensFoto: AP/Scanpix

    Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Džo Baidens (Joe Biden) reaģējis uz augstāko inflāciju pēdējo 40 gadu laikā un aicinājis Kongresu pieņemt likumu, kas palīdzētu amerikāņiem tikt galā ar cenu pieaugumu.

    “Putina izraisītais cenu kāpums smagi skāris visus: augstās degvielas, enerģijas un pārtikas cenas veidoja aptuveni pusi no ikmēneša cenu pieauguma, kas sākās pēc Krievijas karaspēka uzbrukumiem Ukrainā. Gāzes cenas daudzviet ir pieaugušas par 2 dolāriem par galonu. Turpinot aizstāvēt brīvību Ukrainā, mums ir jādara vairāk un ātri jāsamazina cenas šeit, ASV, " teikts prezidenta paziņojumā.
    Šo paziņojumu Baidens izplatīja pēc tam, kad parādījās aktuālā statistika, ka ASV vērojama inflācija 8.6% apmērā, kas ir augstākā kopš 1981. gada un augstāka par prognozēto.
    Viņš aicināja Kongresu pieņemt likumu, kas samazinātu transporta tarifus, aicinot meklēt veidus, kā samazināt enerģijas un recepšu medikamentu izmaksas. Turklāt ASV līderis uzsvēra nepieciešamību pēc nodokļu reformas, kas paredzētu, ka bagātākie amerikāņi maksātu vairāk nodokļu.
    "Mums visiem ir jāstrādā, lai samazinātu inflāciju. Dažu Kongresa republikāņu plāns paaugstināt nodokļus vidusšķirai un strādājošajām ģimenēm nepalīdzēs. Tas būtu solis nepareizā virzienā, un es tam kategoriski nepiekrītu," Baidens teica.
    Tāpat ASV līderis solījis, ka viņa valsts iegūs rekordlielu naftas daudzumu, lai pazeminātu degvielas cenas.
    "Es strādāju ar nozari, lai šī ieguve būtu ātrāka. Tomēr ir arī svarīgi, lai valsts naftas un gāzes rūpniecība neizmantotu Ukrainas kara radīto izaicinājumu, lai gūtu pārmērīgu peļņu," viņš apgalvoja.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība