• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Nike akcijas krītas dēļ vājākas ieņēmumu prognozes

    Foto: EPA/MAST IRHAM

    Nike akcijas otrdien nokritās par 7%, jo ​​uzņēmums paziņoja, ka pārdošanas apjomi fiskālā gada pirmajā ceturksnī būs mazāki nekā prognozēja analītiķi, ziņo Reuters.

    Otrdien Nike akciju cena pirms tirgus tirdzniecībā bija noslīdējusi par 2%, tirgus atvēršana bija pozitīva, taču vājā patērētāju uzticības indeksa rezultātu ietekmē Nike akciju cena dienu noslēdza ar 7% kritumu - līdz 102.78 dolāriem.
    Nike ir pieticīgs ar pārdošanas prognozēm 2023. gada fiskālā gada pirmajam ceturksnim, kas sākās jūnijā, jo Ķīna joprojām nav pārliecināta par dažādiem Covid ierobežojumiem.
    Nike sagaida, ka pirmā ceturkšņa pārdošanas apjomi būs tādā pašā līmenī vai nedaudz virs iepriekšējā gada, kas ir zemāks par analītiķu vidējo ieņēmumu pieaugumu par 5.1%, pamatojoties uz Refinitiv IBES apkopotajiem datiem.
    Saskaņā ar Nike vadības teikto, bruto peļņa šogad ir zem spiediena, jo ir augstākas transportēšanas un ražošanas izmaksas.
    Uzņēmums sagaida zemu divciparu procentuālo pieauguma tempu visam 2023. finanšu gadam.
    2022. finanšu gada ceturtā ceturkšņa, kas noslēdzās maijā, peļņa bija lielāka nekā gaidīts, lai gan salīdzinājumā ar pagājušā gada ceturto ceturksni samazinājās gan peļņa, gan apgrozījums.
    Ceturksnī, kas beidzās 31. maijā, Nike peļņa uz akciju bija 0.90 dolāri, salīdzinot ar 0.93 dolāriem tajā pašā periodā pagājušajā gadā. Nike ceturtā ceturkšņa ieņēmumi samazinājās no 12.34 mljrd. dolāru pirms gada līdz 12.23 mljrd. dolāriem šogad. Analītiķi prognozēja 12.09 mljrd. dolāru ieņēmumus.
    Nike akciju cena kopš gada sākuma ir kritusies par 38.3%.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība