• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Tallinas ostas kravu apjoms samazinājies par 20%

    Tallinna Sadam valdes priekšsēdētājs Valdo KalmsFoto: Liis Treimann

    Tallinas osta otrajā ceturksnī ievērojami palielinājusi pasažieru skaitu, taču tas vēl ir pusceļš, lai sasniegtu pirmspandēmijas līmeni.

    Valsts un biržas uzņēmums Tallinna Sadam šodien publiskojis savu otrā ceturkšņa pārskatu, kas liecina, ka pasažieru skaits pieaudzis par 218%, salīdzinot ar pagājušā gada otro ceturksni. Populārākais maršruts bija Tallina – Helsinki, kas pārvadāja 1.65 milj. pasažieru, kas ir par 203% vairāk nekā pērn šajā ceturksnī.
    Kravu plūsmas saruka par 20.7% no 59 milj. tonnām līdz 4.7 milj. tonnām, un lielākais kritums bija beramkravu apjomam, kas kritās par 55%. Savukārt no tirdzniecības plūsmām lielākais pieaugums bija jauktajām precēm, kuras pieauga par 79.1%.
    Tomēr līdz pirmspandēmijas līmenim vēl tāls ceļš ejams, 2019. gada otrajā ceturksnī Tallinas ostā apkalpoja 2.9 milj. pasažieru, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā šogad. Tomēr kravu pārvadājumu apjomi ir lielāki nekā pirms pandēmijas, kad tika pārvadāti 5.3 milj. tonnu.
    Kā stāsta Tallinna Sadam valdes priekšsēdētājs Valdo Kalms (Valdo Kalm), vasaras sākums un atvaļinājumu periods nogādāja daudz pasažieru no tuvējām valstīm, īpaši maršrutā Tallina – Helsinki, kur pasažieru skaits pieaudzis vairāk nekā 1.5 reizes. “Arī Zviedrijas maršruta pieprasījums paaugstinās, un Tallinā ierodas arvien vairāk kruīza kuģu. Šodien mums ir izdevies atgūt līdz 65% pasažieru pieprasījumu salīdzinājumā ar pirmspandēmijas laiku, un pieauguma tendence turpinās,” skaidroja Kalms.
    Notikušas izmaiņas kravu apjomu struktūras ziņā – lejamkravu vietā par lielāko kravu grupu kļuvis ritošais sastāvs, kura pieauguma tendence turpinās. Lejamkravu kritumu galvenokārt izraisīja sankciju piemērošana Baltkrievijas naftas produktiem kopš marta, un februārī sākās Krievijas un Ukrainas karš. Beramkravu kritumu noteica būtisks mēslojuma pārkraušanas apjomu samazinājums Krievijas operatoram noteikto sankciju dēļ.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība