• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Tallinna Kaubamaja apvienojas ar meitas uzņēmumu Selver

    Foto: LIIS TREIMANN

    Tallinna Kaubamaja plāno veikt grupas iekšējo restrukturizāciju, kuras laikā tiks apvienoti divi meitas uzņēmumi un viens no tiem nākotnē sniegs finanšu pakalpojumus.

    Pagājušajā gadā Tallinna Kaubamaja Group biržā paziņoja, ka uzņēmuma mērķis ir sakārtot grupas iekšējo struktūru. Rezultātā apavu vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība tiek nodalīta atsevišķos uzņēmumos.
    Pagājušā gada biržas paziņojums vēstīja, ka Tallinna Kaubamaja meitas uzņēmums TKM King šī gada laikā pakāpeniski slēgs ABC KING un SHU fiziskos veikalus, kas specializējas apavu pārdošanā. Pagaidām meitas uzņēmuma mazumtirdzniecības veikali ir slēgti un esošais vairumtirdzniecības biznesa virziens tiks apvienots ar Selver.
    TKM King aktīvi, tiesības un saistības pilnībā tiek nodotas Selver. Šogad plānots veikt apvienošanos, kuras mērķis ir gan apavu, gan lielveikalu segmentam paredzēto rūpniecības preču importu nodot Selver. Pēc uzņēmuma domām, restrukturizācija neietekmē koncerna finanšu rādītājus. Valdes sastāvā izmaiņas nav notikušas.
    Nākotnē koncerna finanšu pakalpojumus nolemts konsolidēt vienā meitas sabiedrībā TKM Finants. Šobrīd tiek gatavoti papildu finanšu pakalpojumi, kas nodrošinās klientiem vēl lielākas iepirkšanās ērtības. Saskaņā ar plānu TKM Finants piedāvās nomaksu pakalpojumus arī privātpersonām. Taču tas neizraisa izmaiņas ar Kuukart klientiem noslēgto līgumu nosacījumos.
    Tallinna Kaubamaja akcija kopš gada sākuma ir kritusies par 12.28%. Šobrīd vienas akcijas cena ir 10 eiro.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība