• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Virši uzrāda ievērojamu izaugsmi, būtiski audzējot apgrozījumu un peļņu

    Uzrādot ievērojamu izaugsmi, energoresursu tirgotājs un ērtas iepirkšanās veikalu tīkls Virši (VIRŠI-A un ar to saistītie grupas uzņēmumi) noslēdza 2022. gada periodu, sasniedzot 375.1 milj. eiro lielu konsolidēto revidēto apgrozījumu, kas ir par 70% jeb 154.2 milj. eiro vairāk, salīdzinot ar 2021. gada rezultātiem. Savukārt uzņēmuma konsolidētā revidētā neto peļņa sasniedza 10.4 milj. eiro, kas ir par 57% vairāk nekā 2021. gadā.

    2022. gadā Virši EBITDA rādītājs sasniedza 12.3 milj. eiro, kas ir 27% pieaugums salīdzinājumā ar 2021. gada rezultātiem.
    Uzņēmuma investīciju apjoms tālākā attīstībā 2022. gadā sasniedzis 10.9 milj. eiro. Pārskata gadā Virši turpināja veiksmīgi īstenot tā izstrādāto ilgtermiņa attīstības stratēģiju, kas paredz būtisku tīkla paplašināšanu un savu pozīciju tālāku stiprināšanu enerģētikas segmentā. 2022. gadā tīkls paplašinājies ar 5 jaunām uzpildes stacijām, kas atrodas Daugavpilī, Kārklu ielā un Rīgā - Ulmaņa gatvē, Satekles ielā, Torņkalnā un Brīvības ielā.
    Virši turpināja veikt ieguldījumus un veicināt saspiestās dabasgāzes (CNG) pieejamību tirgū, kā arī stratēģiskās attīstības ietvaros būtiska loma tiek paredzēta elektroenerģijai un ar to saistītajiem produktiem. Pārskata gadā uzsākts darbs elektrouzlāžu tīkla būtiskai paplašināšanai, pieejamībai un kvalitātes uzlabošanai - DUS Krustpils stacijā uzstādīta pirmā elektroauto uzlādes stacija, iezīmējot pirmo Virši zīmola piedāvāto risinājumu tirgū, kā arī parakstīts līgums ar Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūru par Alternatīvo degvielu infrastruktūras finansēšanas instrumenta (Alternative Fuel Infrastructure Facility, AFIF) piesaisti 20 jaunu elektrouzlādes staciju izveidei.
    2022. gadā uzņēmums ir uzsācis aktīvu sadarbību ar vairāk nekā 30 Latvijas elektroenerģijas ražotājiem, kuru enerģijas avoti ir ūdens, saule, biomasa, biogāze, un veic uzņēmuma efektivitāti un rentabilitāti uzlabojošas darbības elektroenerģijas vairumtirgū. Tāpat turpinājās aktīvs darbs pie elektrības tirdzniecības piedāvājuma izstrādes mājsaimniecībām, kuru plānots ieviest tirgū 2023. gada 2. pusgada laikā.
    “Spēcīgā uzņēmuma izaugsme tā tirgus daļās un rentabilitātē liecina, ka aizvadītajā gadā esam spējuši veiksmīgi pielāgoties jaunajai ģeopolitiskajai realitātei, mērķtiecīgi turpinot īstenot uzņēmuma stratēģisko attīstības plānu gan paplašinot Viršu degvielas uzpildes staciju tīklu, gan stiprinot savas pozīcijas enerģētikas tirgū, gan attīstot valsts transporta nozares ilgtspējas nodrošināšanai nepieciešamus projektus, ” skaidro Jānis Vība, Virši valdes priekšsēdētājs.
    2022. gadā degvielas mazumtirdzniecības apjomi Latvijā samazinājās par 0.7% pārdoto degvielas tonnu izteiksmē, bet Virši darbības apjomi pieauga par 7.2%. Apgrozījums ērtas iepirkšanās veikalos ir pieaudzis par 18.4% jeb 6.1 milj. eiro. 2022. gada laikā būtiski audzis enerģētikas biznesa segments uzņēmumā, sasniedzot 24.9 milj. eiro apgrozījumu.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība