• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Bagātie noguldītāji dod priekšroku naudas tirgus fondiem, nevis bankām

    Foto: Peter Kneffel, EPA/Scanpix

    Bagātie investori turpina meklēt iespējas naudas tirgus fondos, kas piedāvā lielāku atdevi, radot lielu izaicinājumu bankām, kas cenšas noturēt savus turīgos klientus.

    Naudas tirgus fondi ir ieguldījumu fondi, kas iegulda īstermiņa un ļoti likvīdos finanšu instrumentos, piemēram, īstermiņa obligācijās, komercpapīros un citos naudas tirgus instrumentos. Šie fondi ir paredzēti investoriem, kuri vēlas glabāt savu naudu drošībā, bet tajā pašā laikā iegūt nedaudz lielāku atdevi, salīdzinot ar bankas procentiem.
    Aktīvi naudas tirgus fondos šonedēļ sasnieguši jaunu visu laiku augstāko līmeni, jo procentu likmes virs 5% turpina piesaistīt investorus laikā, kad Federālā rezervju sistēma, šķiet, ir apņēmusies kādu laiku uzturēt augstas procentu likmes, raksta Yahoo finance.
    Vienā nedēļā vien naudas tirgus fondos tika ieguldīti aptuveni 30 mljrd. dolāru, un to kopējie aktīvi sasniedza 5.58 trlj. dolāru. Tas ir lielākais apjoms kopš datu pirmās publicēšanas 1992. gadā.
    Diemžēl, tās nav labas ziņas bankām, kurām pēdējā gada laikā ir bijis grūti noturēt savus noguldītājus. Kopš janvāra sākuma noguldījumi visās ASV bankās ir samazinājušies par 371 mljrd. dolāru, bet naudas tirgus fondi pieauguši par vairāk nekā 769 mljrd. dolāru.
    "Ironiski, bet banku klients, kurš visvairāk satraucas, ir ļoti likvīds klients ar augstu neto vērtību," Yahoo Finance sacīja Tims Kofijs (Tim Coffey), Janney Montgomery Scott banku analītiķis. "Vismazāk uztraucas mājsaimniecības ar zemākiem ienākumiem," viņš piebilda. Sīva konkurence, lai saglabātu šos noguldītājus, ir viens no daudzajiem izaicinājumiem, ar ko saskaras banku nozare, kuru satricina augstās procentu likmes, augošās finansēšanas izmaksas un rentabilitātes samazināšanās.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība