• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    16.05.2024. Dow 40 tūkstoši un Baltijas buksēšana

    ASV akciju tirgus ceturtdienas tirdzniecības sesiju sāka ar dzīvi mēreni zaļajā teritorijā. Pavisam nedaudz saplaka Eiropas akciju cena.

    Pēc trešdienas lieliskās tirdzniecības sesijas, iespējams, tirgum nepieciešama pauzīte, lai ievilktu elpu.
    ASV akciju cena nu mēneša laikā pieaugusi vairāk nekā par 6%. Tas nozīmē, ka kopš gada sākuma kopējā tirgus guvumi te ir brašu 11.4% apmērā. Eiropas akciju cena, ja vērtē Stoxx 600 indeksa sniegumu, mēneša laikā pieaugusi par 4.8%, kur kopš gada sākuma gūts 9.3% pieaugums.
    Šodien pēc labāku rezultātu publicēšanas par gandrīz 7% palēcās pasaulē lielākā mazumtirgotāja - Walmart – akcijas cena.
    Vēl - leģendārā akciju indeksa Dow Jones Industrial Average vērtība atradās sprīža attālumā no apaļās 40 tūkst. punktu atzīmes.
    Šodien Baltijas akciju cena samazinājās par 0.64%. Skatoties uz cenu grafikiem, manāms, ka arī mēneša laikā reģiona akcijas saplakušas aptuveni tikpat daudz. Te jāsecina, ka Baltiju tā īsti joprojām neapspīd lielo tirgu optimisma saulīte. Jeb – atrodamies ēnā.
    Kopš gada sākuma te akciju cena pieaugusi par procentu. Kāds optimists varbūt teiktu, ka varēja būt arī sliktāk. Investori gan grib redzēt ko citu, kur šis pats par sevi liek meklēt argumentus Baltijas akciju turēšanai. Piemēram, gada laikā Baltijas akciju cena saplakusi par 1.42%.
    Šodien, acīmredzami investoriem reaģējot uz uzņēmuma finanšu rezultātiem, pagāzās SAF Tehnika akcijas cena – vēl par 5.3%. 12 mēnešos SAF akcijas cenas kritums tuvojas 60%.
    Šādu SAF šodienas kritumu pārspēja vien ceturtdienas DelfinGroup akciju nogāšanās par 6.2%. Šī uzņēmuma akcijas cenas kritums 12 mēnešos tuvojas 30%.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība