• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Bafeta slepenajā portfelī ir divas akcijas ar 10% dividenžu ienesīgumu

    Vorena Bafeta slepenais investīciju portfelis gada pirmo ceturksni noslēdza ar 646 miljonu dolāru pārvaldīšanā esošajiem aktīviem, tostarp divām akcijām ar gandrīz 10% dividenžu ienesīgumu.

    Nav noslēpums, ka Bafetam patīk dividenžu akcijas. Viņa Berkshire Hathaway portfeli lielākoties veido akcijas, kas ilgstoši ir konsekventi maksājušas dividendes. Visas Berkshire 12 lielākās akcijas maksā dividendes.
    Divām Bafeta akcijām ir ārkārtīgi augsts dividenžu ienesīgums, un tās varētu interesēt citus investorus, kas vēlas ienākumus, ziņo The Motley Fool analītiķis Kīts Speights. Lai definētu īpaši augstu dividenžu ienesīgumu, Speights to salīdzina ar SPDR S&P 500 ETF Trust, kura ienesīgums pašlaik ir 1,34%.
    Lai gan Berkshire Hathaway jaunākajā 13F pārskatā nav redzamas nekādas īpaši augstas ienesīguma dividenžu akcijas, Bafeta "slepenais portfelis" atkal tiek izmantots. Proti, 1998. gadā Berkshire iegādājās General Reinsurance, kam pieder New England Asset Management (NEAM). NEAM pārvalda atsevišķu portfeli, taču, tā kā tas 100 procenti pieder Bafeta Berkshire, tam pieder arī visas akcijas.
    NEAM portfelī ir vairākas īpaši augsta ienesīguma dividenžu akcijas, taču Speigths izceļ divas no ievērojamākajām: Ares Capital (ARCC) un Verizon Communications (VZ). Ares Capital ir lielākais publiski tirgotais biznesa attīstības uzņēmums, un Verizon sniedz telekomunikāciju pakalpojumus visā pasaulē.
    Stabili augoša dividende
    Ares Capital nākotnes dividenžu ienesīgums pārsniedz 8,9% un Verizon 6,4%. Abiem uzņēmumiem ir arī stabila dividenžu programma, ko parādīt: Ares ir konsekventi palielinājis savu dividenžu izmaksu 15 gadus, un tās pieaugums ir lielākais starp lielajiem biznesa attīstības uzņēmumiem pēdējo 10 gadu laikā. Verizon ir palielinājusi dividendes pēdējos 17 gadus pēc kārtas, kas ir visilgākais konsekventa dividenžu pieauguma periods ASV telekomunikāciju nozarē.
    Ares un Verizon ir spējuši maksāt dividendes akcionāriem tik konsekventi, jo viņiem abiem ir ļoti spēcīgs bizness. Ares ir lielākais spēlētājs augošajā ASV aizdevumu tirgū, taču ir ļoti selektīvs savos darījumos. Verizon ir līderis bezvadu sakaru pakalpojumu sniegšanā uzņēmumiem un patērētājiem.
    Speights arī uzsver, ka abi uzņēmumi tiek novērtēti ar ļoti pievilcīgiem vērtējumiem. Ares nākotnes P/E (cena/peļņa) attiecība ir zem 9,2, salīdzinot ar 15,5 S&P 500 indeksam. Verizon tas ir vairāk nekā 9 , savukārt S&P 500 sakaru pakalpojumu nozares nākotnes peļņas koeficients pārsniedz 19,2.
    Tomēr pastāv arī daži riski
    Tomēr neviena akcija nav ideāla. Gan Ares Capital, gan Verizon ir daži riski. Kā aizdevējs Ares saskaras ar iespēju, ka tā aizņēmēji nepildīs saistības, un tas var kļūt arvien ticamāks, padziļinoties ASV lejupslīdei. Arī kapitāla tirgus var būt nepastāvīgs pat tad, ja kopējā ekonomikā nav tik lielas svārstības.
    Telekomunikāciju tirgū Verizon joprojām ir liela konkurence, un uzņēmumam ir jāiegulda lieli līdzekļi jaunu tehnoloģiju, piemēram, 5G tīklu, ieviešanā. Uzņēmuma izaugsmi var kavēt arī vispārējā ekonomikas lejupslīde.
    Tomēr gan Ares, gan Verizon izskatās kā lieliskas dividenžu akcijas, uzskata Speights. Uzņēmumiem ir labas pozīcijas, lai turpinātu maksāt un palielināt dividendes, tāpēc tie varētu būt pievilcīgi ienākumu meklētājiem.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība