• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Top 5 Baltijas dividenžu akcijas 2024.gadā

    Mattias Wallander, Enlight Research dibinātājs un analītiķis, Investoru Festivālā 2024 dalījās ar savām Top izvēlēm starp Baltijas akcijām

    8.jūnijā tika aizvadīts Investoru Festivāls 2024., kurā Enlight Research dibinātājs Mattias Wallander dalījās ar savām Top izvēlēm starp Baltijas akcijām.

    Savas prezentācijas ietvaros Mattias Wallander izcēla divus kritērijus akciju pievilcīguma atlaise – cenas un peļņas attiecības rādītājs jep P/E un dividenžu ienesīgums.
    Dividenžu ienesīguma līmeni šajā gadījumā nenosaka investīciju platformās un vietnēs tipiski pieejamais līmenis, kas tiek iegūts pašreizējo cenu izdalot ar iepriekšējos 12 mēnešos izmaksātajām dividendēm.
    Enlight Research gadījumā tiek runāts par paredzamo dividenžu līmeni. Tas tiek noteikts, izmantojot pašu analītiķu prognozes par peļņas rādītājiem un paredzamajiem dividenžu izmaksas līmeņiem.
    Jāpiebilst, ka izvēle ir starp Enlight Research analizētajiem uzņēmumiem – 27 akcijas no Baltijas biržām.
    Top 5
    Pirmajā pozīcijā ierindojas DelfinGroup ar prognozēto dividenžu ienesīgumu 2024.gadam 8.8% apmērā. Jāpiebilst, ka DelfinGroup ierindojas arī otra Topa pirmajās pozīcijās jeb tas ir pievilcīgi novērtēts pēc P/E rādītāja. Tas ir tikai 6.3, ņemot vērā paredzamo peļņas līmeni 2024.gadam.
    Līdz ar to DelfinGroup akcijas ir viena no kopējām TOP izvēlēm Enlight Research ieskatā.
    Nākamās trīs pozīcijas aizņem igauņu uzņēmumi. Otrajā vietā pēc dividenžu ienesīguma 2024.gadā ierindojas Tallink ar prognozēto dividenžu ienesīgumu 8% apmērā. Trešajā vietā ar 7.2% prognozēto dividenžu ienesīgumu ir TKM Grupp, savukārt tam seko Tallinna Sadam jeb Tallinas osta ar prognozēto 6.6% dividenžu ienesīgumu.
    Piecinieku noslēdz lietuviešu uzņēmums Ignits Grupe ar prognozēto dividenžu ienesīgumu 6.1%. Pie tam šis prognozētais dividenžu ienesīgums jau ir samazināts par Lietuvā ieturamo nodokli.
    Ignitis Group sakarā vēl ir vērts pieminēt, ka tas ierindojas pirmajā vietā pēc zemākā novērtējuma starp Baltijas akcijām Enlight Research izpētes tvērumā. Ignites Grupe P/E rādītājs 2024.gadam tiek prognozēts vien 5.7 līmenī.
    Tā rezultātā arī Ignitis Grupe ir viena no kopējā Topa favorīt akcijām Enlight Research ieskatā.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība