• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    ASV akciju tirgus kritumu vadīja mikroshēmu ražotāji

    Foto: Getty Images/AFP/Scanpix

    ASV akcijas nespēja turpināt otrdienas kāpumu un atkal kritās. Lielākie zaudētāji bija mikroshēmu ražotāju akcijas, ziņoja Yahoo Finance.

    Visi trīs galvenie indeksi kādā brīdī trešdienas tirdzniecības dienas laikā pieauga pat par 1%. Bet tad tie sāka kristies, un zaudējumi turpināja pieaugt līdz tirgus slēgšanai.
    S&P 500 kritās par vairāk nekā 0,8%, tehnoloģijām bagātais Nasdaq Composite indekss atkāpās par 1,1%, bet Dow Jones Industrial Average samazinājās par aptuveni 0,6% jeb gandrīz 250 punktiem.
    Lielāko kritumu piedzīvojuši mikroshēmu ražotāji
    Trešdien mikroshēmu ražotāju akcijas izraisīja zaudējumus. Mākslīgā intelekta līderis Nvidia kritās par vairāk nekā 5%.
    Super Micro Computer akcijas kritās par vairāk nekā 20% pēc tam, kad tika ziņots par pagājušā ceturkšņa rezultātiem, jo ​​peļņa lika vilties, un tehnoloģiju uzņēmums, kas brauc mākslīgā intelekta entuziasma vilni, arī paziņoja par akciju sadalījumu 10 pret 1, kas stāsies spēkā 1. oktobrī.
    Baiļu mērītājs nokrita
    Investori arī rūpīgi sekoja nepastāvības indeksam, kas pazīstams kā Volstrītas "baiļu mērītājs".
    Pirmdien tas pieauga līdz 60, kas ir pēdējo reizi korona pandēmijas laikā. Trešdien svārstīguma indekss noslēdzās nedaudz zem 28 punktiem.
    Uzņēmuma rezultāti
    Runājot par ieņēmumiem, Disney trešdien publiskotie pagājušā ceturkšņa skaitļi liecināja, ka izklaides gigants savā straumēšanas vienībā pirmo reizi guvis peļņu. Uzņēmums arī paaugstināja visa gada peļņas prognozi. Tomēr investori ir noraizējušies par Disneja atrakciju parku biznesu, tāpēc akcijas kritās par vairāk nekā 4%.
    Airbnb otrdienas vakarā ziņoja par neapmierinošiem rezultātiem. Arī šī ceturkšņa prognoze bija zemāka par gaidīto. Rezultātā akcijas nokritās gandrīz par 14%.
    Tuvojas notikumi, kas maina situāciju
    Pēc tam, kad jūlija ziņojums par darba vietām veicināja bažas par recesiju, investori šonedēļ nav saņēmuši daudz jaunu ekonomikas datu.
    Tas mainīsies ceturtdienas rītā, kad tiks publiskoti iknedēļas bezdarbnieka pabalstu skaitļi. Saskaņā ar Bloomberg datiem, analītiķi prognozēja, ka nedēļā, kas beidzās 3. augustā, iknedēļas bezdarba pieteikumu skaits ir mazāks nekā 249 000 iepriekšējā nedēļā.
    Ekonomikas analītiķi bieži atzīmē, ka bezdarbnieku pieteikumi ir nepastāvīgi dati, kurus vienkārši var ietekmēt dažādi faktori. Tomēr Stjuarts Kaisers, Citi ASV akciju tirdzniecības stratēģijas vadītājs, otrdienas vakarā sniegtajā piezīmē klientiem aprakstīja informāciju kā "ļoti svarīgu".
    Kaisera prognoze liecina, ka opciju tirgus sagaida, ka S&P 500 ceturtdien virzīsies par 1,2 procentiem abos virzienos, tādējādi dienas paredzamo svārstīgumu aptuveni saskaņojot ar pašlaik sagaidāmo paaugstināto līmeni. To ietekmēs daži no augusta lielākajiem makronotikumiem, tostarp nākamās nedēļas inflācijas ziņojums, Federālo rezervju sistēmas priekšsēdētāja Džeroma Pauela Džeksona Hola runa un Nvidia peļņas paziņojums.
    "Fakts ir tāds, ka mēs atrodamies ekonomiskās lejupslīdes periodā ASV," sacīja Kaisers. "Un tirgū šobrīd notiek nemitīgas diskusijas, vai šī ir mīksta vai cieta nosēšanās, un kā es varu noteikt atšķirību starp abām reālajā laikā?"
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība