• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    DelfinGroup obligāciju emisijas pieprasījums 1,5 reizes pārsniedz piedāvājumu

    Latvijas finanšu tehnoloģiju jeb fintech uzņēmums DelfinGroup paziņo, ka publiskā obligāciju piedāvājuma laikā uzņēmums ir veiksmīgi piesaistīijis 15 miljonus eiro ar fiksētu procenta likmi 10%. Kopējais pieprasījums pēc obligācijām bija ievērojami lielāks, sasniedzot 22,3 miljonus eiro no vairāk nekā 2,700 privātajiem (retail) un institucionālajiem investoriem, kas sākotnējo obligāciju piedāvājumu pārsniedza 1,5 reizes.

    DelfinGroup valdes priekšēdētājs Didzis Ādmīdiņš norāda: “Esam ne vien sasnieguši, bet arī ievērojami pārsnieguši izvirzīto mērķi - kopējais pieprasījums pēc obligācijām bija par teju 50% augstāks nekā emisijas apjoms. Tagad uzņēmumam ir ne tikai 9,500 akcionāri, kuri izrādīja savu uzticību DelfinGroup, bet arī vairāk nekā 3,000 obligacionāri, kuru augstā interese ir nepārprotams signāls, kas demonstrē ticību mūsu uzņēmumam, tā stabilajam biznesa modelim un spēcīgai korporatīvajai pārvaldībai. Paldies obligacionāriem par šo pārliecību!”
    “Skaitliski lielākā daļa no 2,700 investoriem nāk no Igaunijas, tomēr pēc ieguldījuma apmēra 60% no visa pieprasījuma ir tieši no Latvijas investoriem. Savukārt vidējais parakstīšanās rīkojuma apmērs ir 8,2 tūkstoši eiro,” skaidro D. Ādmīdiņš.
    Kopumā DelfinGroup ir realizējis 13 obligāciju emisijas, lielākā daļa no kurām jau ir veiksmīgi atmaksātas. Jau vairāk nekā 10 gadus uzņēmuma izaugsmi ir palīdzējusi nodrošināt diversificēta finansējuma struktūra, ļaujot investoriem investēt akcijās, obligācijās un P2P investēšanas platformā.
    “Pateicoties veiksmīgi realizētajai publisko obligāciju emisijai, uzņēmums efektivizēs finanšu saistību izmaksas un refinansēs esošās obligācijas. Arī nākotnē mēs turpināsim strādāt pie diversificēta finansējuma nodrošināšanas,” norāda D. Ādmīdiņš.
    “Jau kopš 2013. gada DelfinGroup piesaista finansējumu obligāciju tirgū, tomēr 2024. gads bija pirmais, kad uzņēmums ir veicis publisku obligāciju emisiju visā Baltijā, uzrunājot ne tikai sev ierastos institucionālos investorus, bet arī privātos investorus, kas varēja piedalīties emisijā sākot ar 100 eiro. Mūs priecē, ka tieši Latvijas investori ir bijuši aktīvi un sastādīja lielāko daļu no kopējā pieprasījuma,” komentē emisijas organizētāja, Signet Bank AS, Investīciju pārvaldes vadītājs Edmunds Antufjevs.
    Lielā pieprasījuma rezultātā, obligācijas tika sadalītas starp investoriem, ievērojot sekojošus principus: 1) uzņēmuma darbinieki un visi esošie obligāciju turētāji kuri piedalījās apmaiņas piedāvājumā, saņēma pilnu alokāciju, ievērojot apmaiņas attiecību; 2) atlikušo obligāciju rīkojumu daļu uzņēmums piešķīra ar mērķi izveidot stabilu investoru bāzi, vidēji parakstīšanās rīkojumus izpildot 50% līdz 60% apmērā.
    Parakstīšanās laikā DelfinGroup obligāciju īpašniekiem obligācijas ar dzēšanas termiņuš.g. 25. septembrī un ISIN LV0000850055 bija iespēja apmainīt pret jaunajām DelfinGroup obligācijām. Lielākā daļa no obligāciju īpašniekiem apmainīja savas esošās parādzīmes.
    DelfinGroup obligācijas kotēs Nasdaq Riga Baltijas regulētā tirgus obligāciju sarakstā. Jaunās obligāciju emisijas laikā piesaistītos līdzekļus DelfinGroup izmantos stratēģiskajam mērķim - uzņēmuma jau esošo obligāciju un saistību refinansēšanai.
    Emisijas organizators bija Signet Bank AS, pārdošanas aģents Igaunijā LHV Pank AS un juridiskais konsultants Eversheds Sutherland Bitāns.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība