• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Kriptovalūtu ABC

    Ceļojuma uzsākšana kriptovalūtu valstībā sākotnēji var būt gan aizraujoša, gan mulsinoša. Pasaulē, kuru arvien vairāk virza digitālās inovācijas, ir svarīgi izprast kriptovalūtu pamatus. Iedomājieties naudas veidu, kas pārsniedz tradicionālās robežas, darbojas decentralizētos tīklos un tiek nodrošināts ar vismodernāko kriptogrāfiju.

    Iesācējiem ir svarīgi saprast, kas padara kriptovalūtu unikālu, iepazīties ar izplatītākajiem tirdzniecības jēdzieniem, piemēram, pasūtījumu grāmatām, tirdzniecības pāriem un pasūtījumu veidiem, kā arī iepazīties ar tehniskās analīzes diagrammām un rīkiem.
    Kriptovalūtu ABC, kurš izveidots saskaņā ar Binance un Coinbase rokasgrāmatām, sniegs ieskatu, lai uzsāktu kriptovalūtu tirdzniecības ceļojumu.
    Kas ir kriptovalūtu tirdzniecība?
    Kriptovalūtu tirdzniecība jeb digitālo aktīvu, piemēram, Bitcoin (BTC) un Ethereum (ETH) pirkšana un pārdošana ir kļuvusi par dinamisku un potenciāli ienesīgu darbību. Tā kā kriptovalūtas turpina piesaistīt globālu interesi un nozarei pievienojas arvien vairāk institucionālo investoru, kriptovalūtu tirdzniecība kļūst arvien populārāka.
    Kriptovalūtu tirdzniecības mērķis bieži ir gūt labumu no cenu svārstībām. Tirgotāju mērķis ir pirkt šīs kriptovalūtas, kad cenas ir zemas, un pārdot, kad cenas kāpj, efektīvi gūstot peļņu no tirgus nepastāvības. Šī straujā ainava piedāvā gan iespējas, gan izaicinājumus iesācējiem.
    Tiem, kurus interesē iespēja iesaistīties kriptovalūtu tirdzniecībā, vissvarīgākā ir visaptveroša izpratne par tirgus sarežģītībām. Šīs rokasgrāmatas mērķis ir sniegt pamatzināšanas, kas nepieciešamas, lai pārvietotos pa šo potenciāli atalgojošo ainavu.
    Kas ir kriptovalūtas?
    Kriptovalūtas ir sagrāvušas finanšu pasauli, no jauna definējot to, kā mēs uztveram naudu un darījumus.
    Kriptovalūtas, piemēram, Bitcoin un Ethereum, ir digitālās valūtas, kurās tiek izmantota novatoriska tehnoloģija, kas pazīstama kā blokķēde, lai nodrošinātu to drošību un integritāti.
    Būtisku informāciju par to, kam paredzēta konkrētā kriptovalūta un kā tā strādā, var izpētīt baltajos papīros (whitepaper). Jebkuram jaunpienācejam vajadzētu izlasīt Bitcoin baltos papīrus vai pirms iegādes jebkuras citas kriptovalūtas baltos papīrus, lai saprastu, kam šis projekts ir paredzēts, kā tas strādā.
    Atšķirībā no parastās naudas bankās, kriptovalūtas nekontrolē neviens liels uzņēmums vai valdība. Tā vietā kriptovalūtas ir kā publiskas digitālās uzskaites grāmatas, kuras ikviens visā pasaulē var redzēt un saglabāt to kopiju.
    Rezultātā kriptovalūtas ir globālas, drošas un caurredzamas. Parasti šīs monētas var nosūtīt un saņemt jebkur uz pasaules ātrāk, bez papildu maksām vai banku pieprasītiem dokumentiem.
    Kriptovalūtas ir decentralizētas, kas ir vēl viens veids, kā teikt, ka tās nekontrolē centralizēta vienība. Būtībā jums pieder savs digitālais maks, kas sniedz lielāku brīvību un kontroli pār savu naudu. Tas arī nozīmē, ka saistītie riski ir lielāki, jo visa atbildība ir konta īpašnieka rokās.
    Kā sākt tirdzniecību ar kriptovalūtām?
    Lai sāktu kriptovalūtu tirdzniecību, ir nepieciešama pārdomāta pieeja un rūpīga sagatavošanās.
    Pirms ienirt kriptovalūtu tirdzniecības pasaulē, ir ļoti svarīgi ieguldīt laiku mācībās. Vairākas kriptovalūtu biržas mūsdienās piedāvā bezmaksas visaptverošus kursus, kur iespējams detalizēti apgūt gandrīz katru kriptovalūtu tirdzniecības un teorijas aspektu.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība