• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Jautājumi un atbildes par Investoru Andri un Investoru Klubu

    Investors Andris Ilustratore: Agne Lund

    Investoru Klubs tika atklāts 13.novembrī ar Investoru Kluba pirmo konferenci. Konferences laikā saņēmām ļoti daudz jautājumus, uz kuriem nepietika laika sniegt pilnvērtīgas atbildes. Šajā rakstā atradīsiet jautājumus un atbildes par Investoru Andri un Investoru Klubu. Investoru Kluba pateicas visiem konferences dalībniekiem par piedalīšanos un aktīvo jautājumu uzdošanu. Ja nebija iespēja ņemt dalību konferencē, tad tās ierakstu var noskatīties šeit

    Vai ir iespējams uztaisīt virtuāli vairākus investorus? Piemēram, Andris un Anna, kur katram ir sava stratēģija – vienam konservatīvāka, otram nedaudz agresīvāka? Tas ļautu labāk izprast dažādas investīciju stratēģijas un riska atšķirības.
    Būtībā ir iespējams izveidot visdažādākos investorus – ļoti konservatīvus, uzmanīgus, agresīvus, augstu risku mīlošus, kripto spekulatīvus, utt. Mēs esam nolēmuši būt vairāk konservatīvi ar Investoru Andri. Mūsuprāt, šāds investēšanas veids ir vairāk pielāgojams lielākajai daļai ikdienas investoru. Mūsu mērķis ir vairot kapitālu, būt priekšā inflācijai, bet ne kļūt ātri bagātiem. To cilvēku, kuri sapņo ātri un viegli pelnīt naudu finanšu tirgos, uzkrājumi parasti nonāk pieredzējuši treideru un brokerus kabatās. Kad mums būs izdevies vairot (cerams) Andra kapitālu, tad, iespējams, pēc 5 – 10 gadiem mēs varētu izveidot kādu avantūriskāku personu, kura saņemtu daļu no Andra naudas, lai izmēģinātu savu veiksmi ar riskantākām investīcijām.
    Vai būs piekļuve Investoru Klubam arī vēlāk?
    Investoru Klubs vienmēr ir atvērts ikkatram, kuram rūp viņa/viņas uzkrājumi un ir vēlme labāk saprast, kā darbojas finanšu tirgi. Investora Andra domas un idejas, viņa veiktie darījumi ir pieejami tikai kluba biedriem.
    Vai būs iespēja ieteikt Andrim, kur ieguldīt un kādas akcijas pirkt, vai tie lēmumi būs tikai viņa?
    Visi Investoru Kluba biedri ir laipni aicināti dalīties ar savām idejām, kur ieguldīt un kāpēc, ar visiem pārējiem kluba biedriem. Rakstiet uz [email protected] un/vai piedalieties mūsu ceturkšņa Investoru Kluba diskusiju vakaros.
    Investīciju lēmumus, kur Andrim ieguldīt, pieņems investīciju komiteja, kura sastāv no dažiem žurnālistiem no Investoru Kluba komandas un Investor Toomas komandas. Investor Toomas ir vecāka Investora Andra versija. Biznesa ziņu laikraksts Äripäev izveidoja Toomas 2002.gadā. Viņš sāka ar vienu miljonu Igauņu kronām (64 000 eiro). Šodien Investor Toomas portfeļa vērtība ir vairāk nekā 550 000 eiro.
    Kāpēc Andris ir izdomāta persona nevis īsta?
    Nav viegli atrast īstu personu, kura ieguldītu savus personīgos līdzekļus, vadoties pēc biznesa žurnālistu grupas konsensus viedokļa.
    Ikviens, kurš uzdrīkstas tādus pašus darījumus kā Investors Andris, var kļūt par īstu personu, kuras portfelis atspoguļo Investora Andra portfeli.
    Tomēr ikvienam investoram vajadzētu atcerēties, ka, pat ja kaut kas tiek rekomendēts vai ir noderīgi saņemt investīciju padomus, visas investīciju rezultātu sekas (gan labas, gan sliktas) vienmēr ir paša investora atbildība.
    Kad Andris sāks investēt?
    Andris veiks pirmās investīcijas 2021.gada novembrī.
    Kāpēc tieši vārda “Andris” izvēle? 😊
    Andris bija starp populārākajiem vārdiem Latvijā, kādus vecāki deva jaundzimušajiem 80tajos gados.
    Vai Andris pievienos naudu portfelim?
    Nē, sākotnējais kapitāls paliek nemainīgs. Tas mums ļauj ļoti skaidri novērtēt un mērīt portfeļa ienesīgumu un salīdzināt to ar galvenajiem akciju indeksiem, fondu pārvaldniekiem un citiem investoriem.
    Tātad Äripäev ar šo jauno projektu stājas pretī Dienas Biznesam?
    Mēs nevēlamies stāties pretī nevienam. Mēs tikai vēlamies spert soli pretī Latvijas privātajiem investoriem, piedāvāt viņiem vērtīgu un būtisku informāciju.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība