• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Ieguldījumi zeltā: Wheaton Precious Metals Corp. pieaugums sasniedz 26 procentus

    Wheaton Precious Metals Corp. akcijas var pieaugt, pateicoties investoru interesei par zeltu. Pieaugošais pieprasījums pēc drošības spilvena ir saistīts ar izejmateriālu tirgus nestabilitāti un Krievijas un Rietumu diplomātisko attiecību stagnāciju. Šajā rakstā mēs esam detalizēti apskatījuši nišas perspektīvas un aprakstījuši vēl vienu investīciju ideju investoriem, kuri ir gatavi riskēt.

    Wheaton Precious Metals Corp. ir starptautisks dārgmetālu ieguvi finansējošs uzņēmums, kas specializējas dārgmetālu (zelta, sudraba un pallādija) ražošanā. Wheaton pašreizējais portfelis ietver 24 aktīvās raktuves un 12 projektus attīstības stadijā. Šo aktīvu lietderīgais dzīves cikls ir vairāk nekā 30 gadu.
    Galvenie ieņēmumu avoti ir sudraba, zelta, pallādija un kobalta pārdošana. Zemāk esošajā diagrammā redzama ieņēmumu attiecība no katra metāla pārdošanas par 2021. gada pēdējiem trim pārskata ceturkšņiem.
    Avots: Uzņēmuma prezentācija (64. lpp.)

    Kāpēc mēs iesakām Wheaton Precious Metals?

    Izmantojot kalnrūpniecības finansēšanas uzņēmējdarbības modeli, Wheaton finansē kalnrūpniecības uzņēmumus, lai tie attīstītu un paplašinātu savus projektus. Pretī uzņēmums saņem procentus (5-20%) no viena vai vairāku metālu produkcijas cenas ar atlaidi.
    Finansējuma kā finansējuma avota priekšrocības ir ilgs maksājuma termiņš un tas, ka nav fiksētu saistību skaidras naudas maksājumu formā. Tāpat nav noslēgti parādu apkalpošanas līgumi, kā arī ražošanas un darbības riski ir nodalīti. Nav arī starpniecības maksas.
    Wheaton ir pievilcīgāks par tradicionālajiem raktuvju uzņēmumiem. Tas pelna no metālu cenu kāpuma. Izmaksas ir iepriekš noteiktas, un vidējā bruto peļņa ir 76%. Uzņēmums ietaupa uz nelielu darbinieku skaitu un spēj strauji paplašināties. Piemēram, tikai pēdējo 15 mēnešu laikā vien viņiem ir 8 jauni līgumi.

    Ražošanas apjomu palielināšana

    2021. gadā GEO (Gold Equivalent Ounce – zelta ekvivalents) saražotā produkcija bija 750 220. Tas ir par 9,9% vairāk nekā 2020. gadā (682 630 GEO). Arī vidējās ražošanas prognozes ir ļoti optimistiskas (skat. tabulu zemāk).
    Avots : WPM vadības preses relīze
    Avots : Thomson Reuters Eikon
    Kopš 2018. gada vadība ir uzlabojusi uzņēmuma bilanci, samazinot parādu slogu. Līdz ar to uzņēmuma parāds 2021. gada beigās bija tikai 2,9 miljoni USD, savukārt skaidrās naudas apjoms pieauga līdz 226 miljoniem USD.
    Avots : Thomson Reuters Eikon
    Wheaton dividenžu politika ir saistīta ar naudas plūsmu: 2018. gads - 132,9 miljoni USD (1,84% dividenžu ienesīgums), 2019. gads - 130 miljoni USD (1,21%), 2020. gads - 167,2 miljoni USD (1,01%). 2021. gadā uzņēmums izmaksāja 218,1 miljonu USD (1,27%). Tādējādi uzņēmums, peļņai pieaugot, cenšas palielināt akcionāriem izmaksātās dividendes. (Avots: Thomson Reuters Eikon)
    Wheaton Precious Metals Corp. piedāvā iespēju izmantot investoru interesi par zeltu. Pieprasījumu pēc konservatīvā instrumenta veicina nenoteiktību akciju un izejmateriālu tirgos, dolāra augstā inflācija un spriedze starp Rietumiem un Krieviju. Turklāt uzņēmums demonstrē biznesa izaugsmi, spēcīgu bilanci, augstas peļņas maržas un efektīvu kapitāla struktūras vadību.

    Uzņēmuma akcijas nozares kontekstā tiek tirgotas par nelielu prēmiju. Pateicoties pozitīvajiem un stabilajiem finanšu rezultātiem, uzņēmums ir atpazīstams investoru vidū, un tas atspoguļojas tirgus multiplikatoros:

    ● Uzņēmuma vērtība / pārdošanas apjoms ( TTM) 17, 41x / Nozarē vidēji - 8, 42x

    ● Uzņēmuma vērtība / pārdošanas apjoms (FWD) 16, 53x / Nozarē vidēji - 8, 28x

    ● Uzņēmuma vērtība / EBITDA (TTM) 24, 48x / Nozarē vidēji - 12, 34x

    ● Uzņēmuma vērtība / EBITDA (FWD) 22, 29x / Nozarē vidēji - 12, 03x

    ● Cenas / ieņēmumu attiecība (TTM) 28, 03x / Nozarē vidēji - 52, 21x

    ● Cenas / ieņēmumu attiecība (FWD) 32, 74x / Nozarē vidēji - 25, 86x

    Avots: Thomson Reuters Eikon

    Uzlaboti finanšu rezultāti
    ● Ieņēmumi pēdējo trīs gadu laikā ir pieauguši vidēji par 15% līdz 1,2 miljardiem USD 2021. gadā.
    ● Uzņēmums uzrāda biznesa darbības un tīrās peļņas rādītāju uzlabošanos. Katrs rādītājs gada laikā pieauga par vairāk nekā 45%. Neto peļņa tajā pašā periodā bija 754,9 miljoni USD.
    ● 2021. gadā brīvās naudas plūsma bija 440 miljoni USD.

    Biržas numurs: WPM.US

    Pašreizējā cena: 47,55 USD

    Mērķa cena: 60 USD

    Pieauguma potenciāls: 26, 2%

    Laika horizonts: 12 mēneši

    Risks: augsts

    Pozīcijas lielums: 3%

    Paredzamais dividenžu ienesīgums: 1,3 %

    Kas ir Freedom24?

    Mobilā tirdzniecības platforma vērtspapīriem, akcijām, fondiem u.c. gan Apple, gan Android tālruņiem un planšetdatoriem. To veido uzņēmums Freedom Finance Europe Ltd, kura mātes uzņēmums ir vienīgais Nasdaq biržā kotētais Eiropas brokeris. Uzņēmumam ir biroji ASV, Vācijā, Kiprā, Krievijā, Kazahstānā, Ukrainā, Uzbekistānā. Platformai ir vairāk nekā simts tūkstoši klientu, kuri holdingam ir uzticējuši vairāk nekā pusmiljardu dolāru, un šī summa nepārtraukti pieaug.

    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība