• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Freedom24 – Brokeris ar unikālām piekļuves iespējām ASV tirgiem no Latvijas

    Foto: Freedom24

    Nasdaq biržā kotētais brokera meitas uzņēmums Freedom24 izceļas ar plašām iespējām un piekļuvi finanšu tirgiem. Īpaši tas izceļas ar iespēju iegādāties ASV uzņēmumu jaunās akcijas par IPO cenu, , kas ir unikāla iespēja starp Eiropā pieejamajiem brokeriem. Šīs iespējas pievilcīgums slēpjas faktā, ka vidējais cenas pieaugums 3 mēnešu laikā kopš IPO ir 52%.

    Freedom24 klienti iegūst piekļuvi vairāk nekā 1 000 000 tirdzniecības instrumentu caur Freedom24 treidošanas platformu, kura ir pieejama gan mobilajās ierīcēs, gan datoros.
    Starp pieejamajiem instrumentiem ir akcija un biržā tirgotie fondi (ETF), fjūčeri un opcijas galvenajās ASV, Āzijas un Eiropas biržās, kā piemēram NASDAQ, NYSE, CME, HKEX, Euronext, LSE, Deutsche Börse, u.c.
    Papildus tam Freedom24 komandā ir pieredzējuši analītiķi, kuri nodrošina Freedom24 klientus ik nedēļu ar investīciju idejām. Freedom24 analītiķu rekomendācijas ir saņēmušas Bloomberg apbalvojumu un 2022.gadā uzrādījušas vidējo ienesīgumu 33%.
    IPO
    Iespēja iegādāties ASV akcijas par IPO cenu jeb brīdī, kad tās pirmo reizi nonāk biržā, parasti ir pieejama vien augsta turīguma klientiem, taču Freedom24 apgāž šo tendenci.
    Freedom24 piedāvā iespēju klientiem iegādāties akcijas par IPO cenu un nopelnīt tās pārdodot tās, tiklīdz tiek uzsākta tirdzniecība un ir pagājis 3 mēnešu lock-up termiņš, kurā akcijas nevar pārdot,
    Minimālais apmērs, lai pieteiktos uz akcijām par IPOcenu , ir tikai 2000 ASV dolāru. Lock-up perioda laikā investori var izmantot nākotnes līgumus, lai fiksētu pārdošanas cenu, ja ir tāda vēlme.
    Akciju skaits, ko var iegūt parIPO cenu, ir atkarīgs no pieprasījuma un piedāvājuma. Parasti pieprasījums pēc IPO ir ļoti augsts, tāpēc piešķirtais akciju skaits var tikt limitēts.
    Piešķiramo akciju skaits tiek aprēķināts individuāli, balstoties uz klienta reitingu, kas veidojas no tirdzniecības aktivitātes vēstures platformā Freedom24 un aktīvu apmēra.
    Kā iegūt vairāk akcijas pēc IPO?
    Lai iegūtu vairāk akcijas par IPO cenu , ir jāparūpējas par savu Freedom24 klienta reitingu. Tā pamatā ir trīs kritēriji: portfeļa likviditāte, treidošanas aktivitāte un regulāra pietiekšanās pirk akcijas par IPO cenu.
    Tāpēc ir vērts veidot diversificētu portfeli platformā Freedom24 jau pirms ir nolemts pirkt akcijas par IPO cenu, savukārt par jaunākajiem IPO uzzināsiet gan platformā, gan e-pastā, gan sociālajos tīklos.
    Jo vairāk aktīvu, jo zemāka komisija
    Par akciju pirkšanu par IPO cenu tiek ieturēta komisija, kura ir atkarīga no portfeļa kopējā apmēra.
    Portfeļa vērtība tiek noteikta saskaitot naudas līdzekļu un aktīvu neto tirgus vērtību.
    Ja aktīvu apmērs ir mazāks par 20 000 ASV dolāru, tad komisijas apmērs būs 5% no veicamā darījuma apmēra. Ja aktīvu apmērs ir starp 20 000 un 50 000 ASV dolāru, tad jārēķinās ar 4% komisiju, savukārt, portfelim pārsniedzot 50 000 ASV dolāru vērtību, komisija būs vien 3%.
    Komisija par šo akciju pārdošanu ir 0.5% no darījuma apmēra.
    Zemas komisijas
    Freedom24 klientiem ir caurspīdīgas un zemas komisijas. ASV opcijām tiek piedāvāta zemākā komisija Eiropā, kas ir vien $0.65 par vienu opciju kontraktu.
    Tiek piedāvāts arī 30 dienu promo tarifu plāns, kurā netiek piemērotas komisijas par akciju tirgošanu. Pēc tam tiek piedāvāti atšķirīgi plāni atkarībā no klienta aktivitātes un vajadzībām.
    Tāpat var saņemt 200 eiro bonusu komisiju segšanai, ja uz Freedom24 tiek pārvestas akcijas no jebkura cita Eiropas brokera.
    D-konts
    Papildus klasiskajiem treidošanas instrumentiem un ar IPO saistītajiem pakalpojumiem, Freedom24 piedāvā klientiem uzkrājumu kontu (D-account) ar 3% gada likmi ASV dolāru bilancei. Procenti tiek aprēķinātu katru dienu, bilancei pārsniedzot 120 ASV dolārus un bilances apmēram nav augšējā limita.
    Tas ir efektīvs veids naudas glabāšanai Freedom24 D-kontā periodos starp aktīvām investīcijām, lai saņemtu pasīvus ienākumus no naudas līdzekļu bilances. Tāpat ASV dolāru izmantošana treidošana ir izdevīga bez valūtas maiņas.
    Drošība
    Freedom24 klientu skaits pārsniedz 310 000 un uzņēmuma tirgus kapitalizācija ir ~3.2 miljardi ASV dolāru. Brokeris pilnībā atbilst MIFID II prasībā, kas nodrošina augstāko investora aizsardzības līmeni.
    Brokeris sniedz atskaites un to uzrauga tādas uzraudzības iestādes kā BaFin, CySec (Eiropā) un SEC (ASV). Freedom24 biroji atrodas Kiprā, Vācijā, Spānijā, Francijā, Grieķijā un Polijā.
    Konta atvēršana
    Lai atvērtu kontu Freedom24 un sāktu investīciju veikšanu un akciju pirkšanu par IPO cenu, ir jāpiereģistrējas un jāverificē Freedom24 konts, uzrādot 2 dokumentus (ID un adreses apliecinājumu).
    Konta atvēršana aizņem 2 līdz 15 minūtes. Savukārt konta papildināšanai ar līdzekļiem var izmantot dažādas metodes. Kontu var papildināt ASV dolāros, eiro vai britu mārciņās un papildināšanai netiek piemērots minimālais apmērs.
    Bankas pārskaitījums ir bez komisijas maksas, taču līdzekļu nonākšana kontā var aizņemt dažas dienas. Pastāv arī iespēja papildināt kontu ar maksājumu karti, šajā gadījumā komisijas maksa ir 2.5%. Jāatzīmē, ka pirmajās 30 dienās (promo periodā) komisija par konta papildināšanu ar bankas karti netiek piemērota.
    Reģistrējies un atver savu kontu ŠEIT
    Atruna: investīcijas vērtspapīros un citos finanšu instrumenties vienmēr iekļauj risku kapitāla zaudēšanai. Akciju pirkšanai par IPO cenu par tikt papildus ierobežojumi. Prognozes vai vēsturiskais sniegums negarantē sniegumu nākotnē.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība