• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Kāpēc ieguldīt Capitalia aizdevumu platformā?

    Kur ieguldīt brīvos naudas līdzekļus, lai inflācija, kas jau ilgtsoši turas ap 20% atzīmi, nenodeldētu tās vērtību, ir jautājums daudzu iedzīvotāju prātos. Skaidrs, ka risinājums tam noteikti nav banku depozīti, kas, lai arī pēdējos mēnešus cēluši likmes, tomēr ne tuvu nespēj mēroties ar ienesīgumu, ko potenciāli var sniegt citi ieguldījumu veidi.

    Viena no alternatīvām ir ieguldīt naudu pašmāju uzņēmuma Capitalia aizdevumu platformā. Investori, kas iegulda Capitalia aizdevumu platformā, vēsturiski ir nopelnījuši gada atdevi 12.3%* apmērā, kas ir vairākkārt augstāka nekā banku depozītu likmes.
    Kas ir Capitalia aizdevumu platforma?
    Capitalia aizdevumu platforma piedāvā investoriem ērti līdzfinansēt aizdevumus maziem un vidējiem uzņēmumiem Baltijas valstīs. Finansējot šos biznesus, investori ne tikai gūst nozīmīgu atdevi savam ieguldījumam, bet arī atbalsta mūsu reģiona uzņēmumus un kopējās ekonomikas attīstību.
    Ņemot vērā, ka Capitalia kā uzņēmumu finansētājs darbojas jau kopš 2007.gada un šo gadu laikā ir izsniegusi aizdevumus vairāk nekā 5000 biznesu vajadzībām, Capitalia komanda ir uzkrājusi nozīmīgu pieredzi uzņēmumu kredītrisku izvērtēšanā. Attiecīgi no vairāk nekā 700 platformā finansētajiem aizdevumiem, kredītu zaudējumi ir tikai 0.3% no izsniegtā apmēra. Tātad risks investoriem - ļoti zems, savukārt sagaidāmā atdeve no 7% līdz 18% robežās.
    Kur tiek ieguldīta investoru nauda?
    Capitalia finansē uzņēmumus dažādās ekonomikas jomās, tajā skaitā lauksaimniecībā, ražošanā, tirdzniecībā, pakalpojumu sniegšanā un neksutamajā īpašumā. Starp vēsturiski finansētiem uzņēmumiem ir, piemēram, tādas kompānijas kā Abavas dārzi, Peruza, Aerodium, Pure Chocolate, Stenders un daudzi citi. Uzņēmumi izmanto Capitalia piedāvāto finansējumu, piemēram, sezonalitātes izlīdzināšanai, jaunu investīciju projektu īstenošanai, neparedzetu izmaksu segšanai, iekārtu vai citu biznesu iegādei.
    Ieguldot Capitalia platformā, investors var viegli izveidot dažādās nozarēs diversificētu portfeli. Laba nozaru diversifikācija ir svarīgs priekšnosacījums, lai aizsargātos pret dažādiem ekonomiskiem un tirgus riskiem. Minimālā ieguldījumu summa katrā no projektiem ir 1000 eiro, kas ir augstāka nekā citās standarta platformās, bet nozīmīgi zemāka nekā līdzekļi, kas nepieciešami, lai iegādātos uzņēmumu obligācijas.
    Ja pērkot obligācijas, investori var finansēt lielos Baltijas valstu uzņēmumus, tad Capitalia platforma piedāvā iespēju finansēt mazos un vidējos uzņēmumus (MVU). Vidējais ienesīgums aizdevumiem MVU, salīdzinot ar obligācijām, ir par 2-4% augstāks. Turklāt investori var brīvi piemeklēt sev ērtāko aizdevumu termiņu no 2 līdz 36 mēnešiem, kā arī kredītu drošības pakāpi, izmantojot Capitalia detalizēto risku vērtējumu un projektu aprakstu.
    Svarīgi atzīmēt, ka katrā investoriem piedāvātajā aizdevumā Capitalia gulda arī savu kapitālu - minimums 2.5% no finansētās summas, bet vidēji 5% no darījuma. Tas nodrošina, ka Capitalia kā platformas pārvaldniekam ir vienotas intereses ar investoriem. Šādu svarīgu sadarbības principu piedāvā reti kura aizdevumu platforma Baltijā.
    “Man patīk tas, ka Capitalia platformā es varu viegli noteikt, cik aktīvi ieguldījuma procesā es vēlos iesaistīties. Attiecīgi, Capitalia piedāvā investoriem iespēju veidot aizdevumu portfeli gan pasīvi, gan aktīvi - pašam izvēloties katru darījumu,“ komentē viens no platformas pirmajiem investoriem Mārtiņš Krūtainis.
    Šobrīd Capitalia platformā iegulda jau vairāk nekā 600 investoru no Baltijas valstīm. Investori parasti ir veiksmīgi uzņēmēji vai augstas kvalifikācijas darbinieki. Pieteikties par ieguldītāju var jebkuršs, aizpildot pieteikuma formu Capitalia mājas lapā.
    *Vēsturiskie rezultāti negarantē tādus pašus rezultātus nākotnē.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība