• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Baltic Capital Markets konference iedvesmo - ieguldīšu APF Holdings IPO

    Vladimir Loginov, CFA

    Zemāk runāšu par publiskajā tirgū piedāvātajiem vērtspapīriem, tāpēc uzreiz atruna - neesmu APF vai Signet Bank pārstāvis un nesaņēmu nekādu atlīdzību par šo. Gribēju padalīties ar savām pārdomām attiecībā uz ieguldīšanu akcijās, un nevajadzētu šo uzskatīt par pārdošanas vai pirkšanas piedāvājumu. Visi investori ir mudināti patstāvīgi veikt izpēti pirms ieguldījumu veikšanas, jo tas ir saistīts ar vairākiem riskiem, tai skaitā akciju cena var samazināties.

    AUTORS: Vladimir Loginov, CFA
    Pirms pāris nedēļām kopā ar daudziem bijušiem kolēģiem un partneriem bija patīkami tikties Baltic Capital Markets Conference un pārrunāt Latvijas un Baltijas fondu tirgus attīstību. Kaut progress līdz šim, sevišķi Latvijā, varēja būt iespaidīgāks (kopš kādreiz vadīju Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor, esmu viens no valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību kotēšanas “advokātiem”), privātie emitenti sāk ar vien vairāk izmantot finanšu tirgu kā finansējuma avotu.
    Viens no tādiem piemēriem, kurā pats nolēmu veikt nelielu ieguldījumu, ir APF. Es vairākus gadus darbojos finanšu un vadības jomā un ir uzkrāta zināmā pieredze ar uzņēmumu novērtēšanu, tomēr šī investīcija man rada arī emocionālo komfortu. Galu galā fondu tirgū sen gaidīti privātie investori (esmu viens no tiem) pieņem lēmumus ne tikai ar galvu, bet arī ar sirdi.
    Bet, atgriežoties pie paša uzņēmuma, - kāpēc es nolēmu ieguldīt? Mūsdienās ilgtspējīga putnkopība un pārtikas ražošana ir tehnoloģiski sarežģīts un atbildīgs process, tomēr gribu cerēt, ka lielākā daļa cilvēku izprot “vistas un olas”. Esmu drošs par pieprasījuma saglabāšanos par olām kā svarīgu uztura produktu. APF mani arī uzrunāja ar savu ambīciju un apņemšanos palielināt kūti turētu vistu olu ražošanu. Kā patērētais izvēlos šīs olas vai brīvos apstākļos turētu vistu olas. Vēl viens iemesls, kāpēc es veicu šo ieguldījumu, ir plānotā pārdošanas apjomu dubultošana, nostiprinoties vietējā tirgū un attīstot eksportu.
    Jebkura uzņēmuma priekšā ir cilvēki un vadības komanda. Man paveicās iepriekš pastrādāt kopā ar APF vadības komandu Hermanis Dovgijs un lielāko akcionāru Jurijs Adamovičs pie vairākiem problemātisko uzņēmumu restrukturizācijas projektiem. Redzu, ka šī pieredze palīdzēja pēdējo piecu gadu laikā pārvērst APF par veiksmīgu un strauji augošu biznesu. Kā topošais (cerams saņemšu pieprasīto akciju daudzumu) mazākuma akcionārs augsti novērtēju neatkarīgos padomes locekļus Uldis Iltners, Eva Berlaus. Šie cilvēki rada pārliecību par spējām parūpēties par godīgu un caurspīdīgu pārvaldību un ambiciozās stratēģijas ieviešanu.
    Noslēgumā - ieguldīšana Latvijas uzņēmumā, kas izvieto akcijas Latvijas fondu tirgū “feels like the right thing to do” (sajūtu līmenī ir pareiza lieta). Man gan kā profesionālim, gan kā privātpersonai, tas solās būt aizraujošs ceļojums. Turpināsim sekot līdzi šim projektam un kopīgi veidot nākotnes veiksmes stāstu!
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība