• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    DelfinGroup akciju piedāvājums: Iespēja iegādāties stabili augoša uzņēmuma akcijas ar 8,3 % dividenžu ienesīgumu

    20. maijā sākās Latvijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma AS DelfinGroup akciju publiskā piedāvājuma periods. Baltijas valstu investoriem ir iespēja iegādāties kopumā līdz 26,4 % DelfinGroup akciju ar 12,8 % atlaidi no vidējās biržas cenas pēdējo trīs mēnešu laikā. Publiskais piedāvājums ir lielākā šāda veida iespēja investēt stabilā un augošā uzņēmumā ar 8,3 % dividenžu ienesīgumu, kas ir viens no augstākajiem Baltijas akciju tirgū.

    DelfinGroup akciju publiskā piedāvājuma parakstīšanās periods noslēgsies 2024. gada 3. jūnijā plkst. 15:30. Akcijas var iegādāties visās Baltijas valstu bankās, kas nodarbojas ar vērtspapīru tirdzniecību un investīciju pakalpojumiem. DelfinGroup akcijas tiek piedāvātas par cenu 1,09 EUR par vienu akciju, kas ir par 12,8 % zemāk nekā akcijas vidējā biržas cena pēdējo trīs pilnu kalendāro mēnešu laikā. Ja salīdzina DelfinGroup akciju publiskā piedāvājuma akcijas cenu (1,09 eiro par akciju) ar uzņēmuma izmaksātajām dividendēm pēdējo 12 mēnešu laikā, akciju dividenžu ienesīgums, ieskaitot plānoto ceturkšņa dividenžu izmaksu šī gada jūnija vidū, ir 8,3 %.
    Ātra atdeve no plānotajām dividendēm
    Visi investori, kuri piedalīsies šajā publiskajā akciju piedāvājumā un iegādāsies DelfinGroup akcijas, būs tiesīgi saņemt gan tuvākās ceturkšņa dividendes par 2024. gada pirmo ceturksni, kuras plānots izmaksāt jau 14. jūnijā (0,0178 eiro uz akciju), gan arī gada dividendes par 2023. gadu, kuras DelfinGroup plāno izmaksāt 12. jūlijā (0,0088 eiro par akciju). Abu dividenžu maksājumi kopā veidos 0,0266 eiro par akciju. Galīgais lēmums par plānoto dividenžu izmaksu vēl ir jāapstiprina akcionāru pilnsapulcē 2024. gada 30. maijā.
    Pārdevēji arī turpmāk būs vieni no lielākajiem akcionāriem
    Akcijas publiskajā piedāvājumā pārdos divi lielākie DelfinGroup akcionāri AS ALPPES Capital un SIA Curiosity Capital, kuriem kopā ar citām saistītajām personām pieder gandrīz 47 % DelfinGroup akciju. Pārdevēji piedāvā iegādāties līdz 8 985 000 DelfinGroup akciju, kas veido 19,8 % no kopējā akciju kapitāla. Abi akcijas pārdodošie uzņēmumi pieder Latvijas ģimenes uzņēmumu grupai, kuru īpašnieki ir Aigars Kesenfelds un viņa sieva. Kesenfeldu ģimene ir vieni no aktīvākajiem investoriem Latvijā, un viņu ģimenes holdinga uzņēmumu pašu kapitāls ir aptuveni 100 miljoni eiro, kas ieguldīti dažādu nozaru uzņēmumos. Akciju pārdošanas mērķis ir turpināt palielināt DelfinGroup akciju likviditāti biržā, kā arī diversificēt ģimenes investīciju portfeli un veikt kapitāla ieguldījumus vairākos agrīnākas stadijas biznesos. Arī pēc publiskā piedāvājuma ALPPES Capital un Curiosity Capital būs vieni no lielākajiem DelfinGroup akcionāriem. Akciju pārdevēji un ar tiem saistītās personas ir parakstījušas akciju atsavināšanas ierobežošanas līgumu (lock up agreement) un juridiski apņēmušies līdz 2026. gada februāra beigām nepārdot savas atlikušās akcijas (izņemot akcijas, kuras ir iekļautas šajā publiskajā piedāvājumā).
    Spēcīgi finanšu rezultāti
    Turpinot inovatīvu risinājumu ieviešanu un aprites mazumtirdzniecības attīstību, DelfinGroup šī gada pirmajā ceturksnī turpināja kāpināt izaugsmi visos biznesa segmentos. Uzņēmuma ieņēmumi 2024. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājušies par 26 %, sasniedzot 14,3 miljonus eiro.
    DelfinGroup strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada, vienlaikus nodrošinot augstus izaugsmes rādītājus. Savukārt kopš IPO 2021. gadā uzņēmums uzrāda arī vienus no augstākajiem gada dividenžu ienesīgumiem starp visiem kotētajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs.
    DelfinGroup nodrošina regulāru dividenžu izmaksu akcionāriem, kuri ceturkšņa dividendēs saņem līdz 50 % no iepriekšējā ceturkšņa tīrās peļņas. 2023. gadā DelfinGroup dividendēs akcionāriem izmaksāja 3,3 miljonus eiro jeb 0,0729 eiro par akciju.
    Kā piedalīties publiskajā akciju piedāvājumā
    - DelfinGroup akcijas var iegādāties no 20. maija plkst. 10:00 līdz 3. jūnija plkst. 15:30.
    - Ar plašāku informāciju par piedāvājuma noteikumiem, prospektu un akciju iegādes procesa detalizētu aprakstu iespējams iepazīties piedāvājuma mājaslapā: https://www.shareoffering.lv/.
    - Informāciju par DelfinGroup un uzņēmuma finanšu rezultātiem pieejama uzņēmuma mājaslapā: https://delfingroup.lv.
    Atruna: Šis paziņojums ir apmaksāts mārketinga paziņojums saskaņā ar Prospekta regulu un nav uzskatāms par ieguldījumu konsultāciju vai piedāvājumu. Sniegtā informācija satur personīgo viedokli, pieredzi un vispārīgus uz nākotni vērstus izteikumus par nodomu AS ALPPES Capital un SIA Curiosity Capital veikt AS DelfinGroup akciju publisko piedāvājumu. Jebkurš lēmums par ieguldījumu veikšanu būtu jāpieņem, ņemot vērā Latvijas Bankas apstiprināto prospektu. Apstiprinātais prospekts elektroniskā veidā pieejams Latvijas Bankas interneta vietnē (https://bank.lv/) un Nasdaq Riga interneta vietnē (www.nasdaqbaltic.com). Prospekta apstiprinājums nav uzskatāms par akciju pirkšanas ierosinājumu. Pirms ieguldīšanas piedāvātajās akcijās, lūdzu, rūpīgi izlasiet prospektu, lai uzzinātu par iespējamiem riskiem un ieguvumiem.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība