• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Kaspara blogs nr.46: Kas notiek ar INDEXO akcijām biržā?

    Foto: Toms Svilans www.doozy.lv, Toms Svilans www.doozy.lv

    No pirmdienas ir spēkā INDEXO akciju piedāvājums par cenu 12 eiro. INDEXO piesaista kapitālu, lai varētu saņemt licenci un uzsākt bankas darbību. Tikmēr biržā cena turas ap 10 eiro līmenī. Par šo investoriem ir ļoti daudz jautājumu. Šajā īsajā ierakstā paspriedīšu par dažiem iespējamajiem iemesliem.

    Pēc kapitāla piesaistes nosacījumu izsludināšanas biržā sākās pamatīga INDEXO akcija pārdošana, kas turpinās vēl visu šo nedēļu. Tā rezultāta ir vērojams augstākais apgrozījums ar INDEXO akcijām, kopš tā akcijas tiek kotētas biržā.
    Akcijas cena tiek spiesta uz leju ar diezgan lieliem pārdošanas rīkojumiem.
    Ekrānšāviņš ar INDEXO tirgus dziļumu 14.decembrī, NASDAQ mājaslapa
    Ko var nolasīt no attēla augstāk?
    Visticamāk, viens vai vairāki salīdzinoši lieli investori ir izlikuši pamatīgus pārdošanas orderus. Kreisajā pusē ir orderi pirkt, savukārt labajā ir pārdot. Redzam, ka tipiski izmēri orderiem ir starp dažiem desmitiem akciju līdz 200 akcijām pie katra cenu līmeņa. Attiecīgi pat 1000+ akciju orderis jau ir gana liels. Pie tam tas ir ne tikai liels pēc akciju skaita, bet summa jau arī sanāk tīri solīda - ~ 10 000 eiro.
    Pie cenu līmeņa 10.45 redzam orderi uz 8 000 akcijām, kas summā būtu virs 80 000 eiro.
    Privāti par šo diskutējot, man ir jautājuši, vai nevarētu būt tā, ka šo lielo daudzumu veido daudzi mazi investori? Manuprāt, nē! Mazos investorus reprezentē cenu līmeņi ar dažiem desmitiem vai simtiem akciju uz pārdošanu vai nopirkšanu.
    Vēl, protams, var būt arī slēptie orderi, kādus var ielikt, ja ordera summa pārsniedz 10 000 eiro. Tos, parasti, izmanto, lai īpaši nešūpotu tirgus.
    Šajā reizē speciāli ir izlikti ļoti lieli pārdošanas orderi, tā vismaz man izskatās ar nolūku paspiest akcijas cenu uz leju.
    Nu labi, to, kas notiek, it kā esmu apskatījis, bet kāpēc tas notiek?
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība