• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    ASV vēlēšanu intrigas, pieaugoša volatilitāte, jauna banka Latvijā un spekulācijas par airBaltic IPO

    Voldemārs Strupka Signet Bank investīciju eksperts

    Augusts bijis notikumiem bagāts ne tikai ārvalstu, bet arī Baltijas akciju tirgū! Spriedze Tuvajos Austrumos un Ukrainā nerima, savukārt ASV saspringtā cīņā turpināja savu vēlēšanu kampaņu Kamala Harisa. Tikmēr S&P 500 indekss demonstrēja ievērojamu noturību, noslēdzot mēnesi nedaudz zem visu laiku rekorda vērtības, ko tas sasniedza jūlija vidū. Tomēr, ņemot vērā bažas par augstiem akciju novērtējumiem un neviennozīmīgiem ekonomiskajiem signāliem, volatilitāte finanšu tirgos pieauga. Lai gan grūtības piedzīvoja enerģētikas un veselības aprūpes sektori, investori turpināja pārorientēties no strauji augošiem, augstas kapitalizācijas tehnoloģiju uzņēmumiem, uzmanību pievēršot patēriņa preču un komunikāciju sfērām un kompānijām ar vidējo un mazo kapitalizāciju.

    Atšķirībā no ASV indeksiem, Baltijas valstu akciju indeksu rezultāti ir diezgan vāji – OMX Baltic Benchmark Growth Index noslēdza mēnesi ar 0,4% pieaugumu (-3,1% gada laikā). Iespējams, mēneša spilgtākais notikums bija Indexo izsniegtā kredītiestādes licence, kas padarīja Indexo par pirmo jauno kredītiestādi valstī kopš Latvijas pievienošanās Eirozonai 2014. gadā. Vēl viens ievērības cienīgs notikums bija airBaltic iespējamais IPO, kas piesaistīja lielu mediju interesi. Lai palielinātu īpašumtiesību struktūras pārredzamību un pievilcību, airBaltic ir izvēlējusies apvienot četras pašreizējās akciju kategorijas vienā. Ar šī brīža 98% īpašumtiesību akciju paketi Latvijas valdība plāno saglabāt 25% akciju daļu pēc IPO; airBaltic vēlas piesaistīt EUR 300 milj.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība