• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Wise insaideri turpina pārdot akcijas

    Wise finanšu direktors ir pārdevis akcijas kopumā par gandrīz 5 miljoniem mārciņu.Foto: Zumapress / Scanpix

    Wise finanšu direktors var būt nākamais iemesls, kāpēc Wise akciju cena turpina kristies, jo pēdējo nedēļu laikā viņš ir veicis vairākus darījumus un kopumā pārdevis akcijas gandrīz 3 miljonu mārciņu vērtībā.

    Papildus lielāku apjomu pārdevušajam Wise dibinātājam Tāvetam Hinrikusam, uzņēmuma finanšu direktors Metjū Briers ir veicis arī vairākus pārdošanas darījumus. Briers nesen ir noslēdzis divus darījumus, kopumā pārdodot gandrīz 373 000 akciju par 3 miljoniem mārciņu. Lielāko darījumu Briers veica 28.oktobrī, kad viņš pārdeva 342 000 akciju par vidējo cenu 806 pensi par akciju. Turklāt papildus viņš pārdeva mazāku apjomu arī novembra sākumā, kad tika pārdotas 31 000 akcijas par vidējo cenu 840 pensi par akciju.
    Turklāt Briers jau agrāk ir pārdevis akcijas un septembrī veicis lielāku darījumu, pārdodot 180 000 Wise akcijas par vidējo cenu 1022 pensi par akciju. Kopumā Briers par pārdotajām akcijām septembrī saņēma 1,8 miljonus mārciņu. Dažu mēnešu laikā Wise finanšu direktors ir pārdevis vairāk nekā 550 000 akciju un izņēmis gandrīz 5 miljonus mārciņu.
    Wise akcijas cena viena mēneša laikā ir samazinājusies par 13%, sasniedzot 800 pensus šodien jeb tikpat cik jūlija sākumā, kad tā sāka tirgoties. Piektdien Wise akcija sasniedza zemāko punktu dienas laikā pēc nonākšanas biržā. Akcijas cena dienas laikā kritās par vairāk nekā 4%.
    Vislielākais Wise daļas kritums notika pēc tam, kad Lielbritānijas muitas un akcīzes dienests Wise dibinātājam Kristo Käärmannam uzlika 430 000 eiro sodu. Arī otrs uzņēmuma dibinātājs Taises Hirikus ir strauji pārdevis Wise akcijas, pārdodot akcijas 112 miljonu dolāru vērtībā.
    Arī Wise konkurenti ir aktivizējušies. Vairākas lielākās bankas un citi uzņēmumi ir paziņojuši, ka veidos Wise līdzīgu pakalpojumu. Arī uzņēmuma pēdējā ceturkšņa rezultāti nebija pietiekami labi investoriem.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība