• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Omikrons nesatricina Goldman 2022. gada akciju izaugsmes prognozi

    Goldman Sachs optimisms par tirgus perspektīvām atspoguļojas arī citviet Volstrītā.Foto: Reuters/Scanpix

    Jaunais ļoti lipīgais Covid-19 omikrona variants pagaidām nav satricinājis ASV investīciju bankas Goldman Sachs pārliecību, ka nākamgad ASV Standard & Poor's 500 indekss investoriem nodrošinās divciparu peļņu.

    Goldman galvenais ASV akciju stratēģis Deivids Kostins pirmdien vēlreiz atkārtoja, ka iestādes S&P 500 indeksa 2022. gada beigu mērķa līmenis paliek 5100 punkti. Tas nozīmētu, ka no šā brīža S&P 500 vērtībai būtu jāpieaug gandrīz par 12%.
    “Mēs sagaidām, ka šo pieaugumu galvenokārt veicinās uzņēmumu peļņas uz akciju pieaugums par 8%. Tas atbilstu peļņai, kas parasti tiek novērota šajā biznesa cikla punktā. Tas arī daļēji atdarinātu šo gadu, kad līdz ar rekordpeļņu indeksa P/E rādītājs pat saruka” skaidro D. Kostins.
    Kostina optimisms par tirgus perspektīvām atspoguļojas arī citviet Volstrītā, raksta Yahoo Finance.
    Kopumā S&P 500 akcijām esot izteikti 10 785 rekomendāciju reitingi, liecina FactSet dati. No šiem 10 785 vērtējumiem 56,8% ir “Pirkt”, 37,2% “Turēt” un vien 6,0% “Pārdot”. Visvairāk “Pirkt” vērtējumus saņēmuši enerģētikas, sakaru pakalpojumu, informācijas tehnoloģiju un veselības aprūpes sektori.
    “Interesanti atzīmēt, ka pat pēc pieauguma par 24% kopš pagājušā gada beigām, analītiķi šodien ir optimistiskāki par S&P 500 akcijām, salīdzinot ar 2020. gada 31. decembri. 2020. gada 31. decembrī 53,7% no S&P 500 uzņēmumu akciju rekomendācijām bija noteikts “Pirkt” reitings. Deviņās nozarēs šobrīd ir augstāks “Pirkt” rekomendāciju procents, salīdzinot ar 2020. gada 31. decembri. Izaugsmes līderi šajā ziņā bijuši nekustamā īpašuma (ar kāpumu no 47% līdz 56%) un materiālu sektors (kāpums no 50% līdz 56%),” teic FactSet vecākais analītiķis Džons Baterss.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība