• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Ditton pievadķēžu rūpnīca brīdina par strauju pieprasījuma kritumu

    Foto: Ivars Soikāns/LETA

    Ditton pievadķēžu rūpnīca pabeidza 2021. gadu ar peļņu 130 734 eiro apmērā. 2022. gada pirmā ceturkšņa rādītāji arī norāda uz pozitīvu prognozi, informē uzņēmuma valde.

    2022. gada 2. martā Ditton pievadķēžu rūpnīca atklāja sākotnējo informāciju par iespējamo negatīvo ietekmi, kādu uz emitentu var atstāt ekonomisko un politisko procesu ietekmē emitenta darbības tirgos notikušās izmaiņas, proti, sakarā ar neprognozējamu izejvielu un materiālu cenu pieaugumu un emitenta produkcijas konkurētspējas samazināšanos tās pašizmaksas pieauguma dēļ, ņemot vērā ražošanas izmaksu (pašizmaksas) pieaugumu, kā arī sakarā ar Eiropas Savienības īstenoto sankciju politiku, emitenta ekonomiskā aktivitāte tā tradicionālajos tirgos tiek samazināta līdz pat 50%. Pie tam ne emitenta partneri, ne arī emitenta ražotā produkcija nav iekļauti sankciju sarakstos.
    2022. gada 28. aprīlī Ditton pievadķēžu rūpnīca informāciju par šo ietekmi papildus atklāja emitenta 2021. gada pārskata dokumentos.
    Abos gadījumos Ditton pievadķēžu rūpnīca norādīja, ka reālos rezultātus un emitenta darbības prognozes varēs novērtēt pēc tam, kad būs pagājis kāds laiks kopš krīzes pazīmju pastiprināšanās, balstoties jau uz reāliem rādītājiem un procesiem.
    Ditton pievadķēžu rūpnīca ir spiesta informēt savus noguldītājus (akcionārus), investorus un citus finanšu instrumentu tirgus dalībniekus par emitenta ekonomiskās situācijas pasliktināšanos sakarā ar emitenta produkcijas strauju pasūtījumu apjoma kritumu, ko izraisa iepriekš minēto iemeslu kopums.
    Turklāt Ditton pievadķēžu rūpnīca atzīmē, ka šie procesi nav saistīti ar emitenta darbību, ar tā produkcijas kvalitātes pasliktināšanos vai klientu neapmierinātību, bet gan ir radušies ārēju iemeslu dēļ, kurus emitents īstermiņā nav spējīgs atrisināt ar saprātīgiem un tam pieejamiem līdzekļiem.
    Ņemot vērā, ka Ditton pievadķēžu rūpnīca ekonomiskā situācija būtiski ierobežo emitenta maksātspēju, un emitents nevarēs apmierināt visu kreditoru prasījumus, pamatojoties uz Latvijas Republikas Komerclikuma 271. pantu un emitenta padomes ziņojumu, valde iekļauj sasaucamās kārtējās noguldītāju (akcionāru) sapulces darba kārtībā papildus jautājumu “Ekonomiskā situācija Ditton pievadķēžu rūpnīca un Ditton pievadķēžu rūpnīca turpmākās darbības perspektīvas”, ieplānotās sapulces datumu (2022. gada 27. jūnijs) atstājot nemainīgu.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība