• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Akciju tirgi jauno ceturksni sāka ar pamatīgu kritumu

    Foto: AFP/Scanpix

    Āzijas tirgos jau trešo dienu vērojams kritums, un arī Eiropas un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) tirgos šodien gaidāms lielāks kritums.

    Āzijas fondu tirgus pazemināja Japānas akciju tirgus, taču tirgotāji vēroja arī Ķīnas prezidenta runu Honkongā, kur viņš teica, ka Honkongai vairāk jākoncentrējas uz ekonomikas attīstību. Ķīnas akciju tirgus ir viens no retajiem, kas pēdējo dienu laikā ir pieaudzis. Tomēr Ķīnas akcijas šodien sākušas dienu ar nelielu kritumu.
    Kontinentālās Ķīnas Šanhajas biržas indekss nedēļas pēdējo dienu sācis ar 0.2% kritumu, bet Honkongas Hang Seng biržas indekss ir samazinājies par 0.6%. Asian Dow ir samazinājies par 1.3%, bet Japānas Nikkei 225 ir lielākais zaudētājs ar 1.9% kritumu.
    Fjūčeri, kas seko Eiropas lielāko uzņēmumu akciju indeksam, dienu sākuši ar lielāku kritumu. Euro Stoxx 50 akciju fjūčeri ir samazinājušies par 2.5%, kas nozīmē, ka šodien gaidāma spēcīga lejupslīdes diena.
    Arī galvenie ASV akciju fjūčeri dienu sākuši ar kritumu, un šodien gaidāms turpinājums vakardienas kritumam. Dow Jones fjūčeri ir samazinājušies par 1%, S&P 500 fjūčeri ir samazinājušies par 1.1% un Nasdaq fjūčeri ir nokritušies par 1.2%.
    Jēlnaftas cena šodien ir noslīdējusi par 0.2%, sasniedzot 105.5 dolārus par barelu. Arī dārgmetāli šodien krītas. Zelta fjūčeri ir samazinājušies par 0.3%, bet sudraba fjūčeri - par 2%.
    ASV akcijas uzlika negatīvu punktu sliktajam pusgadam
    Galvenie ASV fondu indeksi jūnija pēdējo tirdzniecības dienu noslēdza mīnusā, liekot sarkanu punktu sliktākajam periodam pēdējo 52 gadu laikā.
    Nasdaq Composite indekss kritās par 1.33%, S&P 500 indekss 0.88%, Dow Jones Industrial Average par 0.82% un Russell 2000 indekss 0.66%.
    S&P indeksa kritums par 20.6% šā gada pirmajā pusē ir sliktākais gada sākums kopš 1970. gada. Dow Jones Industrial Average indeksa 15.3% kritums pirmajos sešos mēnešos nav noticis kopš 1962. gada. Nasdaq saliktais indekss, kura vēsture sākās 1985. gadā, šogad uzstādīja rekordu ar 29.5% kritumu.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība