• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    26.03.2024. Tirgi paklusi; Boeing vadības revidēšana

    Pirmdienas tirdzniecības sesiju ASV akcijas noslēdza ar kritumu aptuveni par trešo daļu no procenta.

    Šodien jau izskatās, ka vismaz Āzija oma ir nedaudz labāka. Tirgus vērotāji vērš uzmanību uz piesardzību pirms brīvdienām un ceturkšņa beigām un to, ka akciju tirgos, kuros līdz šim cenu pieaugums bijis dāsnākais, varētu būt nepieciešami kādi jauni katalizatori, lai vērtspapīru cenu varētu dzīt vēl augstāk. Šīs nedēļas beigās, kad tirgi būs slēgti, atkal uzstāsies Federālo rezervju vadītājs Džeroms Paules. Tad tiks publicēti arī ASV personīgā patēriņa izdevumu cenu indeksa dati.
    Katrā ziņā šonedēļ investoru vidū valda zināmas pārdomas. Ir pieaugušas, piemēram, bažas par plaisu starp uzņēmumu peļņas prognozēm un akciju cenām. Morgan Stanley un JPMorgan Chase & Co stratēģi bijuši pēdējie, kas brīdinājuši, ka būs grūti attaisnot šobrīd ļoti dāsnos akciju novērtējumus, ja peļņas pieaugums nematerializēsies gluži tā, kā iecerēts.
    “ Mēs joprojām uzskatām, ka noskaņojums ir saspringts, un uzskatām, ka ASV akciju tirgus atkāpšanās jau ir novēlota,” Bloomberg nupat teikuši arī RBC Capital Markets analītiķi.
    No konkrētu uzņēmumu ziņām var izcelt jaunumus, ka no sava amata atkāpsies Boeing šefs. Redzams, ka investori to sākotnēji vērtējuši pozitīvi. Boeing akcijas cena gan šogad ir samazinājusies par aptuveni 27%, ko noteikusi vesela problēmu sērija ar uzņēmuma lidmašīnām. Kāda brīdī nav izslēgts, ka Boeing akcijas, smagi strādājot pie savas reputācijas atjaunošanas (un produktu kvalitātes!), atkal būs izdevīgas iegādei.
    Šodien Baltijā bez lieliem pirms tam ieplānotiem paziņojumiem.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība