• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    02.04.2024. Jāpārskata likmju gaidas

    Soļojam dziļāk iekšā pavasarī. Finanšu tirgus dalībnieki pamatā turpina apspriest vecās lielās tēmas - tiesa gan, ar jaunām niansēm. Proti, ASV dati pēdējo dienu laikā izrādījušies ļoti spēcīgi. Tas arvien liek pārdomāt, cik drīz un cik strauji ASV dolāru procentu likmju ziņā varētu rīkoties ASV Federālo rezervju sistēma.

    Ja vēl nesen bija vērojama samērā dzelžaina pārliecība, ka ASV Federālo rezervju sistēma savu ASV dolāru procentlikmju samazināšanas ciklu uzsāks jūnijā, tad tagad šīs pieņēmumu pozīcijas ir saļodzījušās.
    ASV ISM ražošanas sektora PMI indekss iepriekšējā mēnesī pakāpies līdz 50.3 punktiem. 50 punktu atzīme šim indikatoram atdala izaugsmi no recesijas. Pirms tam ASV šis sektors pa recesiju bija kūlies 16 mēnešus.
    ASV ražošanai un jauniem tās pasūtījumiem augot, attiecīgi arī ir šaubas par FRS ASV dolāra likmju paaugstināšanas termiņiem. Jeb – ja viss ir daudzmaz lieliski, kādēļ mazināt procentu likmes, kur pastāv risks, ka tā pat izrādās kļūda. It kā dati ir labi, bet lieta tāda, ka tas biedē tirgus dalībniekus. Jau ilgi akciju cenu kāpumu balstījuši plaši pieņēmumi par izšķirīgu procentu likmju pagriešanos zemāk.
    Šīs nedēļas vidū tiks paziņots eirozonas inflācijas marta provizoriskais mērījums. Nedēļas beigās tirgus dalībnieku uzmanība datu lauciņā tiks vērsta uz svaigākajiem indikatoriem par ASV darba tirgus veselību.
    Šodien Baltijā par saviem apgrozījuma datiem informēs Apranga. Notiks arī EfTEN Real Estate Fund kārtējā akcionāru sapulce.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība