• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    03.04.2024. Vismaz eiro procenti vēl solās būt zemāki

    ASV akciju tirgus šodien atvērās nelielos mīnusos. Simboliski zem nulles trešdienas vēlīnajā pēcpusdienā dzīvojās arī Eiropas akcijas, ja vērtē Stoxx 600 indeksa uzvedību.

    Tirgus dalībnieki turpina mēģināt pārdzīvot par labiem ASV ekonomikas datiem, kas sagandē cerības uz drīzāku un izšķirīgāku naudas cenas pazemināšanu.
    Šodien vēlāk atkal paredzēts runāt ASV Federālo rezervju sistēmas šefam Džeromam Pauelam. Tad nu tiks tverta katra viņa zilbe saistībā ar svaigākajiem pagriezieniem ekonomikā.
    Investori straujāk izpārdeva Intel Corporation akcijas. Tas tika saistīts ar ziņām, ka kompānija zaudē biznesu tās Āzijas konkurentu priekšā. Investori turpināja sodīt arī Tesla akciju.
    Kādas likmju nesamazināšanas runas nedaudz atvēsināja eirozonas inflācijas dati. Proti, martā reģiona gada inflācija noslīdējusi līdz 2.4% atzīmei. Mēnesi iepriekš tā atradās pie 2.6%. Tāpat arī ekonomisti pirms tam vidēji prognozēja, ka eiro monetārā reģiona inflācija marta mēnesī tiks nomērīta nedaudz augstāk - pie 2.5% atzīmes. Līdz ar šādu inflācijas mazināšanos eirozonā Eiropas Centrālās bankas (ECB) eiro likmju mazināšana jūnijā izskatās visai iespējama. Patiesībā var mēģināt teikt, ka jau ilgāku laiku ECB ir krietni labāki argumenti samazināt procentu likmes ātrāk, ja salīdzina ar ASV un tās Federālo rezervju sistēmu. Tā tas varētu beigās arī būt.
    Šodien Baltijas akcijas noplanēja nedaudz zemāk, kur Baltic Benchmark indekss saplaka par gandrīz 0.2%. No biržas uzņēmumu ziņām plašāk izskanēja jaunumi, ka no sava amata atkāpsies Enefit Green valdes priekšsēdētājs Avo Karmas. Enefit Green akcijas cena šodien samazinājās par 0.2%. Šogad tā ir samazinājusies par 10% un 12 mēnešos – par 28%. Šis aktīvi biržā mītais uzņēmums gada pēdējā ceturksnī strādāja ar teju uz pusi mazāku peļņu nekā vēl gadu iepriekš.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība