• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Investors Andris vērtē INDEXO akciju piedāvājumu: Man patīk, bet...

    Pirms pusotra gada izvērtēju toreizējo INDEXO IPO un toreiz nolēmu tajā nepiedalīties. Taču jau tad rakstīju, ka agrāk vai vēlāk iespējams INDEXO akcijas manā portfelī būs. Šis kapitāla piesaistes brīdis, potenciāli ir labs moments un iespēja iegādāties INDEXO akcijas.

    Ar INDEXO akcijām gan es, gan jūs esat pazīstami, tāpēc garos aprakstošajos “palagos” neieslīgšu. Uzreiz ķeršos klāt tam, kas ir mainījies kopš IPO brīža.
    Īsumā – pensiju bizness ir būtiski izaudzis, banka ir gandrīz gatava startēt, piedāvājums ir ar ļoti pievilcīgu valuāciju.
    Bet iziesim cauri katram no punktiem.
    Pensiju bizness
    Toreiz INDEXO bija 82 tūkst. klientu, šobrīd klientu skaits ir sasniedzis 124 jeb pieaudzis par 50%, aktīvu pārvaldībā apmērs ir pieaudzis līdz 812 milj. eiro. Tirgus daļa, ja to mēra pēc aktīviem pārvaldībā, ir pieaugusi no 7% 2021.gadā līdz 11% šobrīd.
    Ienākumi no komisijām jeb pensiju pārvaldes 2023.gada 3.ceturksnī ir 824 tūkstoši eiro. Ja šo rādītāju pārvērstu gada apgrozījumā, tad tas sasniedz 3.3 miljonus eiro.
    Saskaņā ar INDEXO prognozēm klientu piesaistes izmaksas nākamajos gaidos būs līdzīgas šo gadu tendencēm jeb starp 1.6 un 1.8 milj. eiro. Tikmēr komisiju ienākumi no pensiju pārvaldīšanas turpinās augt un neto peļņa pēc klientu piesaistes izmaksām jau šogad tiek plānota pozitīva, taču līdz ar 2027.gada plānu varētu sasniegt 3.1 milj. eiro.
    INDEXO ir pierādījis līdz šim, ka spēj būtiski audzēt savu biznesu visā pastāvēšanas vēsturē, tāpēc šajā brīdī man nav pamata apšaubīt spēju to darīt arī tālāk.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība