• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Septembris dod iespēju pirkt, kad citi ir bailīgi

    Ja jau septembris akcijām parasti ir vissliktākais mēnesis, tad tas var likt aizdomāties, ka, neskatoties uz šajā periodā saplaukušo pesimismu, tam var sekot periods, kas akcijām ir labāks. Attēlā: brokeris Ņujorkas biržā.Foto: CHARLY TRIBALLEAU, Scanpix

    Jau daudz rakstīts par to, ka septembris akcijām parasti nav tas pats veiksmīgākais mēnesis. To varējām novērot arī šajā formālajā rudens sākumā, kad Rietumvalstu akciju cenas izmaiņas virziens visai pārliecinoši pavērsās uz leju.

    Tiesa gan, uz visu notiekošo akciju investori var skatīties arī no otras puses. Ja jau septembris akcijām parasti ir vissliktākais mēnesis, tad tas var likt aizdomāties, ka, neskatoties uz šajā periodā saplaukušo pesimismu, tam var sekot periods, kas akcijām ir labāks. Jeb, jā, var teikt, ka septembris akciju investīcijām ir smags periods. Tomēr paradokss ir tāds, neskatoties uz to, galu galā tas akciju ieguldījumiem tieši pretēji ir pats labākais mēnesis! Akciju iegādes pamatā parasti ir doma pirkt vērtspapīrus, kuru vērtībai vajadzētu augt. Savukārt kādas akciju izpārdošanas, ja pie tām nepārdeg investora nervi, sniedz iespēju šos vērtspapīrus iegādāties lētāk. Tad nu šādu iespēju ar aizdomīgu regularitāti investoriem sniedz septembris. Tas tā, protams, ir, ja spēkā saglabājas ASV uzņēmumu akciju kopuma varēšana ilgtermiņā demonstrēt vērtības pieaugumu. Lai gan bažu groziņš vienmēr ir ar kaut ko pilns un tieši šādas ziņas parasti gozējas ziņu virsrakstos, nekas neliecina par to, ka tas būtu mainījies.

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība