• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Investorus turpina iepriecināt Virši-A spēcīgie rezultāti

    Foto: Virši

    Degvielas un alternatīvo enerģijas avotu tirgotājs Virši-A 1. pusgadā palielināja pārdošanas ieņēmumus par 60%, un uzņēmums var uzrādīt EBITDA pieaugumu virs 47%, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn.

    Uzņēmuma pārdošanas ieņēmumi 1. pusgadā palielinājās līdz 155 milj. eiro, kas ir pieaugums par 59.8% jeb 57.9 milj. eiro salīdzinājumā ar 2021. gada 1. pusgadu, liecina biržas paziņojums. Uzņēmuma tīrā peļņa sasniedza 5.6 milj. eiro, un rentabilitāte pieauga līdz 3.6%, salīdzinot ar 2.7% šajā pašā periodā pērn.
    EBITDA rādītājs sasniedza 6.6 milj. eiro, kas ir par 47.6% vairāk nekā 2021. gada 1. pusgada rezultāts.
    Salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, uzņēmums palielināja investīcijas par 117.2% jeb virs 4.8 milj. eiro, un to apjoms sasniedza aptuveni 9 milj. eiro. Ievērojama investīciju daļa ir vērsta uz tālāku uzņēmuma tīkla paplašināšanu un modernizāciju - Rīgā šā gada 1. pusē tika atklātas 3 jaunas uzpildes stacijas.
    Uzņēmums turpināja veikt investīcijas un veicināt saspiestās dabasgāzes pieejamību tirgū, kā arī uzņēmums saskata nozīmīgu lomu elektroenerģijas un ar to saistīto produktu stratēģiskajā attīstībā. Kā norāda Virši-A, aktīva sadarbība sākusies ar vairāk nekā 30 Latvijas elektroenerģijas ražotājiem, kuru enerģijas avoti ir ūdens, saule, biomasa un gāze.
    "Neskatoties uz šogad vērojamo nenoteiktību ekonomikas un enerģijas tirgus attīstībā, uzņēmumam 2022. gada 1. pusgads ir bijis veiksmīgs. Uzņēmuma darbībā esam spējuši ātri pielāgoties jaunajai ģeopolitiskajai realitātei un esam turpinājuši aktivitātes, lai mērķtiecīgi īstenotu mūsu stratēģiskās attīstības plānu, paplašinot Virši degvielas uzpildes staciju tīklu, turpinot stiprināt enerģētikas tirgus pozīcijas, kā arī attīstot valsts transporta nozares ilgtspējīgai darbībai nepieciešamos projektus," skaidro Jānis Vība, Virši-A valdes priekšsēdētājs.
    "2022. gada 1. pusē uzņēmuma procesus neizbēgami ietekmēja Krievijas izraisītais karš Ukrainā, tā ietekme uz enerģētikas sektoru un ar to saistītā vispārējā nenoteiktība uzņēmuma ikdienas darbības procesu noteikumu diktēšanā. Izvērtējām esošos klientus, piegādātājus un biznesa procesus un, neskatoties uz izaicinājumiem, uzņēmuma darbības rezultāti ir stabili, lai gan joprojām ir neskaidrības par kaimiņvalsts turpmāko darbību un enerģijas tirgus stratēģiju reģionā, kā arī ietekmi par citām kara sekām nākotnē," uzsver Virši-A valdes locekle Vita Čirjevska.
    Pēc uzņēmuma datiem, degvielas mazumtirdzniecība Latvijā pēc pārdotās degvielas tonnām 2022. gada pirmajos 5 mēnešos pieaugusi par 2.2%. Apgrozījums veikalos pieaudzis par 22.1% jeb 3.3 milj. eiro.
    Virši-A akcija kopš gada sākuma kritusies par 5.06% un tirgojas pie 4.5 eiro. Akcijas IPO cena pagājušā gada novembrī bija 4.49 eiro.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība