• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Sudraba pārdošanas apjomi ir rekordaugsti, bet cena krīt

    Foto: Reuters/Scanpix

    Sudraba cena beidzamo sešu mēnešu laikā ir koriģējusies par vairāk nekā 15%. Uz bēdīgās korekcijas fona, Austrālijas ražotājs The Perth Mint, nācis klajā ar kādu interesantu paziņojumu, informē Tavex.

    Šī gada jūlijā The Perth mint pārdeva rekordlielu sudraba ieguldījumu produktu apjomu – 2.47 milj. Trojas unču. Tas ir lielākais pārdošanas apjoms kopš 2015. gada septembra, kad tika pārdoti 3.35 milj. unču.
    Pieprasījums pēc sudraba, neskatoties uz intensīvo monētu ražošanu, joprojām pārsniedz piedāvājumu. Tāpēc rūpnīca nolēma ieviest taisnīgas sudraba monētu sadales sistēmu starp tirgotājiem, informēja Nīls Venss (Neal Wens), The Perth Mint investīciju produktu ģenerālmenedžeris.
    Jāatzīmē, ka investīciju sudraba deficītu apstiprināja arī vācu Pro Aurum līdzdibinātājs Roberts Hartmans. Pro Aurum ziņojumā par šī gada jūliju ir teikts, ka uzņēmums vēlētos iegādāties būtiski vairāk vienas unces sudraba monētu, taču ražotāji fiziski nespēja apmierināt tik lielu pieprasījumu.
    Pro Aurum pārstāvis pauda šādu viedokli: “Ja par pašreizējo pasaules tirgus cenu par sudrabu nevar dabūt tik daudz produkcijas, cik ir nepieciešams pasūtīt, tad, manuprāt, ar cenu kaut kas nav kārtībā.”
    Tavex atklāj, ka ar dārgmetālu tirgu saistīto uzņēmumu aprindās jau kādu laiku tiek runāts par iespējamību, ka ar sudraba cenu tirgū pēdējo gadu laikā manipulē lielie spēlētāji, virzoties uz cenas samazinājumu. Diemžēl tā nav sazvērestības teorija, bet gan realitāte. Nesenā pagātnē gan Londonā, gan Ņujorkā par dažādiem pārkāpumiem tika piemēroti lieli naudas sodi. Visizplatītākie pārkāpumi bija saistīti zelta tirdzniecību.
    Šī gada 10. augustā Bloomberg publicēja ziņu, ka divi bijušie JPMorgan – lielas dārgmetālu bankas darbinieki – ir atzīti par vainīgiem manipulācijās ar zelta cenu, izmantojot tā saukto spoofing praksi.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība