• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Estateguru Investora Andra portfelī

    Investors Andris investē gan akciju tirgū, gan izmanto alternatīvo Ieguldījumu iespējas. Viena no tādām iespējām ir Estateguru piedāvātie ieguldījumi aizdevumos ar nekustamā īpašuma nodrošinājumu.

    Estateguru piedāvā iespēju nopelnīt iespaidīgus procentus un pārspēt šī brīža vidējo Eiropas Savienības inflācijas līmeni. Estateguru vēsturiskā investoru peļņa ir nedaudz zem 11% gadā, unm pateicoties stingriem pārbaudes procesiem, neatmaksāto aizdevumu apjoms platformā ir ārkārtīgi zems.
    Investora Andra šī brīža Estateguru portfeļa kopējā vērtība ir 2593 eiro. Tas sastāv no 52 investīcijām Baltijas valstu projektos, 44.3% Igaunijas, 32.7% Lietuvas, 23% Latvijas projektu. Viens no visiem aizdevumiem ir kavēts, un to aktīvi risina Estateguru komanda.
    Pirmās investīcijas tika veiktas februāra beigās. Līdz šim brīdim tika atmaksātas vairāku aizdevumu pamatsummas un saņemti 93 eiro procentu maksājumos, un šī nauda tika automātiski reinvestēta citos aizdevumos. Papildus jau saņemtajiem procentu maksājumiem ir nopelnīti 52.3 eiro, kuri tiks samaksāti saskaņā ar maksājumu grafiku. Tātad kopā līdz šim brīdim tika nopelnīti 145.95 eiro, kas ir aptuveni 10% gadā.
    Viena no šīs platformas priekšrocībām ir portfeļa diversifikācijas iespējas. Līdzekļu ieguldīšana vairākos projektos samazina risku, ka jūsu portfeli var ietekmēt aizņēmēja maksātnespēja. Estateguru piedāvā lietotājiem iespēju dažādot investīciju portfeli ne tikai izvēloties projekta atrašanās vietu no 8 valstīm, bet arī dažādus aizdevumu veidus, tādējādi nodrošinot lielāku ieguldījumu drošību.
    Estateguru veic skrupulozu risku novērtēšanu aizņēmējiem, lai pārliecinātos, ka aizņēmēji ir kredītspējīgi un darbojas godprātīgi. Šīs procedūras ietver kredītriska un identitātes pārbaudes. Turklāt, 98.75% aizdevumu ir nodrošināti ar pirmās kārtas hipotēku. Saistību nepildīšanas gadījumā šis nodrošinājuma īpašums tiek pārdots izsolē, lai pēc iespējas ātrāk atmaksātu ieguldījumus Investoriem.
    Platforma piedāvā investoriem ieguldīt līdzekļus projektos gan manuāli, gan izmantot Auto Invest funkciju. Ieguldot manuāli, ir iespēja apskatīt, katra projekta aprakstu, plānus, ķīlas vērtējumu, procentu likmi, termiņu, aizdevuma pret ķīlas vērtības attiecību un citu ne mazsvarīgu informāciju.
    Galvenā automātisko investīciju priekšrocība ir laiks. Sistēma pati investē pieejamos līdzekļus projektos, kurus Investors Andris būtu izvēlējies, tādejādi, viņam nav jāseko līdzi ieguldījumiem un viņš var nopelnīt vairāk. Tiklīdz notiek aizdevumu atmaksa, sistēma iegulda naudu atvērtā projektā.
    Pirms sākt izmantot Auto Invest funkciju ir jāizvēlas stratēģija. Platforma piedāvā lietotājiem trīs dažādas stratēģijas automatizētiem ieguldījumiem. Sabalansētā un Konservatīvā stratēģijas jau ir iestatītas, Pielāgotā ļauj precizēt parametrus.
    Investors Andris ir izvēlējies izmantot Auto Invest funkcijas pielāgoto stratēģiju ar parametriem:
    1. Procentu likme sākot no 8%
    *Šī ir minimālā procentu likme, ko saņems Andris par finansētajiem aizdevumiem. Visi aizdevumi, kuros noteikta mazāka procentu likme par iestatīto, tiks izslēgti.
    2. Aizdevuma termiņš līdz 60 mēnešiem
    *Termiņš ir aizdevumu atmaksas periods. Visi aizdevumi, kuru atmaksas periods ir garāks par norādīto periodu, tiks izslēgti.
    3. Ieguldīt tikai Baltijas valstu projektos
    *Estateguru platformā tiek publicēti projekti no Igaunijas, Somijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Portugāles, Spānijas un Vācijas. Izvēloties vienu vai vairākas valstis, sistēma ieguldīs tikai tur, kur vēlaties, pārējo valstu projektos netiks veikti ieguldījumi.
    4. Ieguldīt īstermiņa un attīstīšanas aizdevuma veidos
    *Estateguru piedāvā aizņēmējiem iespēju izvēlēties starp īstermiņa, uzņēmējdarbības vai attīstīšanas aizdevumiem.
    5. Ieguldīt projektos ar visiem piedāvātiem atmaksas veidiem
    *Tiek dota iespēja izvēlēties starp ieguldījumiem aizdevumos ar dažādiem atmaksas veidiem – pamatsummas un procentu likmes atmaksa termiņa beigās, pamatsummas atmaksa termiņa beigās un regulāri procentu maksājumi vai ikmēneša maksājumi pilnā apmērā.
    6. Ieguldīt projektos, kuros LTV nav augstāks par 70%
    *LTV jeb aizdevuma un nodrošinājuma īpašuma vērtības attiecība. Visbiežāk, jo zemāka LTV attiecība, jo mazāks risks. Šeit var izvēlēties maksimālo procentuālo daļu. Ja platformā esošā projekta prognozētais LTV (visos projekta posmos) būs lielāks par noteikto robežvērtību, tas tiks izslēgts.
    7. Maksimālais ieguldījums vienā aizdevumā 50 eiro
    *Šis iestatījums nosaka maksimālo summu, kas tiks ieguldīta vienā aizdevumā.
    8. Tikai pirmās kārtas hipotēkas nodrošinājums
    *Tiek dota izvēle, vai ieguldīt projektos, kas nodrošināti ar pirmās kārtas hipotēku, vai/un projektos, kas nodrošināti ar otrās kārtas hipotēku.
    9. Ieguldot Iekļaut etapu aizdevumus
    *Esam atzīmējuši “jā” visiem etapiem, tas nozīmē, ka sistēma varēs ieguldīt vienā un tajā pašā projektā dažādos tā izstrādes posmos.
    10. 250 eiro Ieguldījuma apmērs uz vienu projektu
    *Esam izvēlējušies ieguldīt etapu aizdevumos, un izmantojam iespēju izveidot limitu. Mūsu maksimālais ieguldījums vienā aizdevumā ir 50 eiro, un maksimālā atvēlētā summa projektam ir 250 eiro, tas nozīmē, ka mūsu maksimālā iesaiste vienā projektā ir 5 aizdevumi.
    11. Piekrītam ieguldīt līdzekļus viena aizņēmēja vairākos projektos
    *Bieži vien, Estateguru aizņēmēji attīsta vairākus projektus vienlaicīgi. Šis iestatījums ļauj izvēlēties vai ieguldīt līdzekļus vienā, vai vairākos viena aizņēmēja projektos.
    Investors Andris iegulda tikai Baltijas valstīs un tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, tās ir zināšanas, mēs dzīvojam šajā reģionā un pārzinām šo tirgu, mēs zinām, kādas ir cenas un aptuvenie vērtējumi, kurās pieejamās platformās šie īpašumi tiek tirgoti, un kādi īpašumi ir likvīdi un kādi nē. Otrkārt, tā ir Statistika, apskatot Estateguru platformas sadalīto valstu statistiku, var redzēt, ka Baltijas valstu projektu sniegums ir ļoti apmierinošs. Treškārt, investors Andris ir filantrops, un vēlas palīdzēt Baltijas valstis piepildīt ar jaunām, kvalitatīvām, modernām un energoefektīvām ēkām.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība